18-07-2008, 01:45
|
 |
M€M€ÑTØ MØRÍ
|
|
|
|
İki farklı görüş ya da düşman kardeşler diyelim fakat bu aşağılama çabalarlına anlam veremiyorum. Sırf bunun için kayıt olanlar bile var siteye. Gelip iki çift laf edeyim diyorlar ama o kadar basite indirgememek lazım, bu düşünceler üç beş kelime ile alaşağı olacak türden değil.
Anarşizmin anlamı ya da ne olduğu hakkında ortaya bir tanım sürerken belli bir açıdan bakmak ve o bakış açısının tanımını vermek ne kadar doğru olabilir ki? Milliyetçiler de eşkiya ya da terörist der tanımlarında.
Anarşizmi bayağı gören Marksizm otoriteye ihtiyaç duyar. Yıkmaya uğraştığı düzenin ya da iktidarın yerine yeni bir düzen, iktidar getirir. Anarşizm ise iktidar için devrime karşıdır. Çünkü düzenin olduğu yerde düzülen olur. Çünkü devlet çıkar ve ayrıcalıklar müessesesidir. Çünkü en ateşli devrimciyi iktidara getirin, kendisini iktidarın büyüsüne kaptırır. Daha önce de oldu, takipçileri ve tarihteki örnekleri mevcut. Bu düşüncede anarşizmin vurguladığı “özgürlük” görüşünün yerini “parti her şeyin önündedir” görüşü alır.
Alıntı:
aykutkilitcioglu´isimli arızadan alıntı
sonuçta anarşistler kışlık sarayı basıp çar ikinci nikolayı öldürmüşlerdir ama çarlık işçı sınıfının büyük ekim devrimiyle alaşağı edilmiştir.
|
İkinci Nikola'yı öldüren Lenin yanlısı bolşevikler değil miydi?
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."
|