Konu: şizoid...
Tekil Mesaj gösterimi
  #18 (permalink)  
Alt 08-07-2008, 23:15
alchemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
alchemy alchemy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kış Armudu

Blog Başlıkları: 9
Alıntı:
Nicotiner_Alcoholer´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
yarı-şizoid diyebir tanım olabilir mi?
böyle bir tanım varsa ortalık yarı-şizoid dolu..
Yari şizoid diye bir tanımı henüz uyduramadılar Şaka bir yana, şizoid tanımını okuyan pek çok intravert (içedönük) kendisini bu tanıma yakın bulur. Aradaki ince nokta duyarlılıktır. Şizoid kişilerin nevrozun koyu duyarsızlaştırmasında, sezgisel bir korunma tepkisiyle topluluk olayını reddettiğini düşünüyorum. Zira insanların çoğu şizoid değildir. Ve toplum bu derece dönüştürücü ve zorlayıcı, baskıcı olmasaydı bu oran çok daha düşerdi...

Alıntı:
beyazenci_´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
evet...konuyu görünce biraz tuhaf hissettim çünkü bir süre bu tanıyla bi klinikte yattım...ama sorun şu ki uzman!ların da anlaması gereken bu bi tür seçim bi yaşam şekli bi rahatsızlık değil bunu o uzmanlara bir türlü anlatamadım ama ne yazık ki
Psikoloji bilim mi değil mi bana göre hala belli değil... Bu durumda, bu kategorizasyonları aslında belki de tehlikeli bulmak lazım. Sana katılıyorum, bu bilinçli bir tercihse "iyileştirilmeli!" fetvasını verme gücünü bu insanlara psikoloji nasıl verebilir? Hatta kliniklere yatırıp kimyasalları dayayarak onları "normal" yapmaya çalışabilir? Hem nedir ki normal denen şey? Olması gereken midir? Zinhar değildir. Normal sadece "norm" içi olandır, o kadar... Herkes deli ise siz "a-normal" olursunuz kısaca... Bu konuda ilkel bulmakla beraber hala bence geçerli olmaya en yakın yanıt Adler'in "sağduyu" görüşüdür...

Tökezlemişliğim 2. basamaktan geliyor