Tekil Mesaj gösterimi
  #37 (permalink)  
Alt 08-07-2008, 16:51
sakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sakin sakin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
site sakin'i

can dündar ve celal kazdağlı'nın birlikte yaptıkları 40 dakika isimli programlarının kıitaba dönüştürülmüş ergenekon isimli kitabını tekrar okuyunca çok ilginç şeylerle karşılaştım

mesela ergenekondan ilk defa haberdar olan emekli deniz subayı erol mütercimler (bu son ergenekon operasyonunda da gözaltına alınıp ifade verdikten sonra serbest kalmıştır) bu kitapta şöyle anlatıyor;

"memduh ünlütürkpaşa kendisinin de bu ergenekonun içinde olduğunu söyledi ve dedi ki
''ergenekon genelkurmayın da hükümetlerin de bürokrasinin de herkesin üstünde bir örgüttür. yasayla falan kurulmuş bir örgüt değildir.bu 27 mayıs darbesinden sonra cıa, pentagon tarafından kurdurtulmuş.bunun içinde bulunan insanlarda buraya hizmet eden insanlardır.ama bunlar vatana ihanet olsun diye hizmet etmezler .biz vatanı kurtarıyoruz vatana hizmet ediyoruz vatana yararımız dokunuyor düşüncesiyle bu örgütüniçinde yer almışlardır.özellikle amerikada kontrgerilla eğitimi görmüş olangenerallerin bir bölümü yeri geldiğinde kontrggerilla içinde yer alır''

" ben daha başka insanlardan da ergenekonu araştırdığımdaşunu gördüm; bunun içinde subaylar var emniyetçiler var profesörler var gazeteciler var işadamları var sıradn insanlar var"

işte erol mütecmler de böyle anlatıyor ergenekonu

"kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlandırmak hastalıktır. kimliğini yaşatman için sana bir düşman gerekiyorsa, senin kimliğin hastalıklıdır"
hrant dink