|
eshquia, marenostrum
siz mi kendinizi bana yanlış... ben mi kendimi size yanlış ....
silahsızlanma taraftarısınız(sanki ben silahçılık oynuyorum). saldırgan bir devletin saldırganlığını silahsızlanma politikası ile nasıl engelleyebiliriz?nükleer silaha hayır.eyvallah.nasıl bir hayır.yapmayarak hayır.o na da eyvallah.yaşam alanımızı nükleer çöplüğe çevirmeyelim.ona da eyvallah.ya eshquia ne zamandan beri amerika, japonya'ya o atom silahlarını atma gerekçesi olarak silahlanma yarışını gösterdi?tüm dünyaya meydan okuyarak,sırf gücünün nereye ulaştığını göstermek adına japon halkının üzerine atılan bombalardan japon halkını kim koruyabildi?ve karşılaştığı her fırsatta atom silahı kozunu öne sürmekten çekinmeyen abd nin bu saldırganlığını nasıl olur da onun anlayacağı dili konuşmadan durdurabiliriz?abd nin yaptığına karşılık olarak sovyetler; nükleer güce sahip olmamış olsaydı,o adına''Nükleer Dehşet Dengesi' denilen soğuk savaş boyunca abd nin arsızca tüm dünyayı istediği gibi yönetme arzusunu nasıl frenleyebilirdi?
arkadaşlar,nükleer silahın olmadığı bir dünyada nükleer silahın yapılmasını savunmuyorum,nükleer çılgınlığın olduğu(en az 20.000 atom bombası ve hepside Japon halkının üzerine atılandan yüzlerce kat daha yokedici)bu arsız dünyada silahsızlanma politikalarının da hiçbir işe yaramayacağını çok iyi biliyorum.siz isterseniz bilmeyin,ben biliyorum.
ve marenosturum,politika yapıp(hani ben politika yapıp başarısız oluyorum ya) bir şekilde ülkenin ya da yapının her neyse yöneticisi(bilmiyorum böyle bir şey olduğunda ben bu işi yapmam dermisin) olduğunda,azgın savaş makinelerine karşı barış güvercinleri uçur sen,o zaman halkının/insanlarının kaderini eminim ki sorkırımdan sen koruyacaksındır.

Gerçek;kendi kanatlarıyla sonsuza uçan Hürr'lerindir,başkalarının malzemesiyle baraka yapan asalakların değil.
|