Alıntı:
magnvs´isimli arızadan alıntı
Ben bu olayı anlamıyorum açıkcası...
Kebap yenmeyecek de bu insanların anlatmak istediği fikirlerden mahrum birkaç "entel"in geleceği yalandan bir müze olduğunda ne olacak? Ruhları huzura mı erecek burada yaşamını yitirenlerin? Onları katledenler ya da zamanında burada 1.5 iskender yiyenler, "Biz ne yaptık abi ya?" mı diyecekler?
Bu dünyanın her bir yerinde saçma sapan vahşetler gerçekleştirildi, her birine anıt dikersek hatırlamış ve ibret almış mı oluruz yoksa sadece birbirimizi mi kandırmış oluruz?
Bakın ABD de WTC'nin yerine anıt dikti, çok mu umurlarındaydı zannediyorsunuz orada kaybettikleri yurttaşları yoksa tek amaçları birşeyleri meşrulaştırmak ve vatanseverliği körüklemek miydi?
İşin kısacası ben bu tip bir yaklaşımı anlamsız buluyorum. Gidip birilerine katledeceklerine oturup kebap yesinler daha iyi...
|
Olay bu kadar basit değil. Aleviler bu ülkede ciddi bir nüfusa sahipler fakat sürekli üvey evlat muamelesi görmektedirler. Bu ülkede gazide kontrgerilla alevilere saldırdı, maraşta
Allah için savaşa diye slogan atan insanlar tarafından, kundaktaki bebeklerin bıçaklarla satırlarla doğranmasını izledi. Sivasta ozanların, şairlerin diri diri yakılmasını seyretti, üstelik
cumhuriyet kurulduğu yerde yıkılacak sloganlarına rağmen. Cumhuriyeti savunduğumdan değil, türkiye rejimine yönelik saldırılar olmasına rağmen hiçbir müdahale edilmedi. Ve zamanın başbakanı tansu çiller olaylardan sonra,
neyseki oteli saran vatandaşlara birşey olmamıştır deme yüzsüzlüğünde bulunabiliyor. Bu durumda Madımak'ın müze yapılması önemli bir harekettir, alevilerin bir nebze de olsa bir güç olduğunu gösterir. Madımakta müze yapılarak, orada yananlar ölümsüzleştirilebilir.