Alıntı:
VfV
Eğer ben inancımdan dolayı üvey evlat muamelesi göreceksem ki görüyoruz zaten, sivasta yakılacaksam, çorumda, maraşta katledileceksem, gazide polisler tarafından taranacaksam, inancım için halkım için savaşırım. Çünkü ortada inançtan çok bir sınıf mücadelesi var, egemen güçlerin bir baskısı ve zulmü söz konusu olursa, iç savaş çıksa yine savaşırım. İslam için kılımı kıpırdatmam, islamın adını terörizmle eşdeğer hale getirilmiş ise , bu din adına hangi sebeple savaşayım.
|
Alıntı:
kizilirmak
ayrıca VfV kardeşimin bahsettiği sınıf mücadelesi ile bu anket arasındaki bağlantıyı kuramadım aydınlatırsa sevinirim....
|
bakalım aydınlatabilecek miyim
En iyisi inancımı açıklayıp, onun üzerinden yazmak olacak, aksi takdirde konunun anlaşılması güç olabilir. Hoş, yukardaki yazımdan zaten alevi olduğum az çok belli oluyor. Herneyse anlatmak istediğim şu, Gazi katliamında kontrgerilla yine iş başındaydı, gazide oturanların çoğu sürgün edilmiş alevilerden oluşmaktaydı, siyasi çizgileri ise belli, emekten, işçiden yana olan insanlardı, çoğu kominist idi fakat bunun dışında bir kimlikleri de alevi idi, hem siyasal olarak hemde inançsal açıdan, sisteme aykırı idiler. Bu sebeple ki sivil polisler tarafından bir gece tarandılar, birçok insan öldürüldü vs.vs. İnanç ile siyasi çizgi arasında daima bir paralellik vardır. Alevilik felsefesine bakarsanız temelinde insan vardır, bunun siyasal düşünceye yansımasının sonucunda da bireylerde sosyalist düşünceyi doğurmuştur, elbetteki tek sebep bu değildir. Alevi halkının dağlarda yaşamaya mahkum kılınması, inançları sebebiyle toplumdan dışlanması, iftiralar atılması ve işçi, emekçi oluşları sebebiyle sosyalizmi benimsemişler. (elbetteki tüm aleviler adına konuşmuyorum) şehirlere göç yaşandıktan sonra, şehirde yaşayan aleviler daha çok sosyal demokratlığa kaymışlardır. Aynı şekilde sivas katliamına dönersek, orada yanan insanların çoğu şairdi, sanatçıydı, yazardı, ozandı, hem inançsal kimlikleri vardı hemde siyasal. Belli bir sınıf savunuculuğunu yapmaktaydılar. Bu sınıfta tabi ki işçi ve emekçilerdi. Sonuç olarak alevilik elbetteki din değil zaten ben cevabımda "inanç" diye bahsetmiştim ve islam dini ya da herhangi bir din için savaşmayacağımı belirttim. umarım anlatabilmişimdir.