Alıntı:
Kumru´isimli arızadan alıntı
Dinleri tamamen kötülemem ben.Sonuçta insanlara yarın için umut verir sevgi ve inanç olduğunu düşünürüm.İnsanların bi arada yaşaması gerekliliğinide söyler.Barışı öngörür.Dinler ne zaman çıkar ilişkilerine karıştı ozaman Tanrı piyonu şah arkasına sakladı.Elbet o taşta şah mat olacaktı.Ama insanların kendilerine yaptığı en büyük kötülük neye inandığını bilmeden toplumun kendisine empoze ettiği dini ,sorgulamadan kabul etmek.Bu sayede de başı çeken maskeli şeytanların sözüne inanmaları,onları Tanrının elçileri gb değerlendirilmesi kaçınılmaz bir sonuçtur.Ve sonunda gelinen noktada dinin koyun sürüsü için yeterli olmasıdır.Dini araç edip insanların kanını sülük gb emen adamları tanıyoruz.Hepsi bok sinekleri gb etrafta uçuşmakta.İnsanların yapamadığı en zor şey düşünmek olduğundan,bu sinekler gün geçtikçe artmaktadır.Dinler olmasaydı bu sorunlar çıkmaz mıydı?Çıkardı insanlara saldıracak bir damar daha bulurlardı.Belki durum daha vahim olurdu.Ama anarşistsen içindeki Tanrıyı öldürüp dini yok etmek lazım.Çünkü din insanlara merhamet,acıma duygularını aşılar.Oysaki hayatta kalabilmenin tek yolu güçtür.Aynı hayvanlar gb=)
|
Din yarın için ne umut verir?
Ya da bir arada yaşamasını öğütler diyorsun, yüzyıllar boyu hangi toplumda görülmüş aynı dinden olmayan ile barış içerisinde yaşandığı? Ateist ya da farklı dinden olduğunu söylemen bile yeterlidir inançlı bir toplumdan dışlanmak için.
Dini araç ediniyorlar diyorsun, din zaten bir araçtır.
Ve acıma duygusu, evet din bunu aşılar. En kötüsü de bu zaten. İnsan kime acır?
Kendinden zayıf olana.
Fitre ya da zekat kime verilir?
Yoksul olana, alt sınıfa. - Ki komünizmin sınıfsız toplum düşüncesine dayalıdır -
İşte bunu meşrulaştırır din. İnsanın insana tahakkümü için daha iyisi düşünülemezdi herhalde.
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."