Alıntı:
evrim_06
inisiye süreci bir inanca yada bir kavrama giriş demektir bizde inisinasyon inanca giriş tanrıya bağlı olduğunu gösteren bir tür ayin dir islamda bile bu vardır müslüman olcak birisi eşhedü.. diyerek başlanan bir sözü söyler bu sözü söyleyerek islama girmiş sayılır işte bu sözü söyleme sıra inisinasyon sürecidir... yani inanca giriştir umarım açıklayabilmişimdir
|
iyi de inisiasyon sadece inanca giriş değildir ki, yani tarihte bu amaçla kullanılmamıştır. İnisiasyon, girişle beraber yıllar süren bir olaydır.
Örnek: Pisagor 22 yıl boyunca inisiye olarak Osiris mabedinde kalmıştır. Buradan ayrıldıktan sonra Avrupada fikirlerini yaymıştır.
Alıntı:
evrim_06
reenkarnasyon bakımından bakma o yazıma o yazıda antik inançlar derken eskide olan inançların doğu olduğunu ve bizimde hala ona inanarak devamını getirdiğimizi söylemek istedim bnce yazıyı anlayarak oku..
|
Ben yazdıklarını gayet iyi okuyorum, lütfen sizde açıp antik inançların temel özelliklerini öğreniniz, açın bakalım reankarnasyon inancı var mı yok mu ? eğer ki sizler bu antik inançların devamı olduğunuzu iddaa ediyorsanız, bu ritüelinde sizin inancınızda var olması gerekir.
Alıntı:
evrim_06
konu soru soranlara verdiğim cevaplar ile karışık hale geldi biri inisinasyonu sorarken biri 666 dan bahsetti biri cin sordu derken bu hale geldi :=)
|
hayır, verdiğiniz cevaplardan değil, bu konuya kopyaladığınız yazılardan bahsediyorum, özellikle ikinci yazı için.