04-07-2008, 02:26
|
|
Taze Arıza
|
|
|
|
Alıntı:
|
Satanizmde inisiasyon olduğunu bilmiyordum. benim bildiğim inisiasyon, inisiyelere ezoterik/batıni bilgilerin, o kişinin insanlık, inanç, bilgelik, ilim açısından belli bir seviyeye yükseltilmesi adına verilir. Fakat satanizmde inisiasyonun işi ne olabilir ? ve bu bahsettiğiniz akım tarikat gibi birşey mi ? acaba tarikat üyelerini inisiasyon adı altında etkileşim altına almak adına mı böyle bir yola girdiniz ? ve inisiasyon devri kapanmamış mıdır ? antik uygarlıklarda kişisel inisiasyonlar yapılırdı, sonraları bireysel inisiasyon yerini toplumsal inisiasyona bıraktı ve yerine dinler geldi, yani artık halk toplu inisiye edilmek istendi fakat kişisel inisiasyondan farklı olaraktan, ezoterik bilgiler halka üstü kapalı olarak anlatıldı. Ve en sonda dinler çağı da kapandı, artık bilim çağında yaşıyoruz. Ezoterizm bunu böyle söyler. Ve sizde ezoterizm bilgilerini kullanarak fakat kendisinin doğruladığı bilgiyi de unutaraktan böyle bir yazı yazmışsınız, bilmiyorum yanlış mıyım ?
|
inisiye süreci bir inanca yada bir kavrama giriş demektir bizde inisinasyon inanca giriş tanrıya bağlı olduğunu gösteren bir tür ayin dir islamda bile bu vardır müslüman olcak birisi eşhedü.. diyerek başlanan bir sözü söyler bu sözü söyleyerek islama girmiş sayılır işte bu sözü söyleme sıra inisinasyon sürecidir... yani inanca giriştir umarım açıklayabilmişimdir
Alıntı:
|
Bu nasıl oluyor anlayamadım, yani sizdede reankarnasyon, tenasuh, hulül, südur, vahdeti vücut, teslis gibi inancın köşe taşları mevcut mu ? Mevcutsa nasıl şeytana çalışıyorunuz ? Bunların hepsi Tanrıyı anlamak, anlatmak, ona ulaşmak adına bir takım yollardır.
|
reenkarnasyon bakımından bakma o yazıma o yazıda antik inançlar derken eskide olan inançların doğu olduğunu ve bizimde hala ona inanarak devamını getirdiğimizi söylemek istedim bnce yazıyı anlayarak oku..
Alıntı:
|
Bu gayenin öncüsü de siz değilsiniz, aksine doğru ile şeytanı harmanlayıp birşeyler oluşturmak gibi bir düşünce gibi geldi bana. herneyse açın tarihteki batıni örgütlenmeleri ve felsefelerini inceleyin. merkezleri insan üzerine kuruludur, açın vahdeti vücut, enel-hak felsefesini inceleyin. Bunlar ilginizi daha çok çekecektir.
|
bence sen saçmalamışsın...
Alıntı:
|
Bir de şunu merak diyorum, mesajlar öyle bir yazılmış ki, yazıya hangi perspektikten bakmam gerektiğini tam olarak anlayamıyorum, ezoterizmden girmişsiniz, bilimden çıkmışsınız, mitolojiden girmişsiniz başka bi yerden çıkmışsınız. Bir akımın, düşünce sistemi, felsefesi, yolu ve çizgisi belirgindir. Fakat sizin akım bir yandan materyalist kokarken diğer yandan tamamiyle zıttı olan idealizmin doruk noktasına ulaşıyor. dolayısıyle kendi adıma konuşmam gerekirse bunu idrak etmekte zorlanıyorum.
|
konu soru soranlara verdiğim cevaplar ile karışık hale geldi biri inisinasyonu sorarken biri 666 dan bahsetti biri cin sordu derken bu hale geldi :=)
|