Tekil Mesaj gösterimi
  #29 (permalink)  
Alt 04-07-2008, 02:13
VfV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VfV VfV isimli Üye şimdilik offline konumundadır
ben arıza değilim

Tartışma farklı yönlere kaymış gibi, merak ettiğim birşey var aslında, evrim_06 ın mesajından yola çıkarak.

Alıntı:
evrim_06
tanrılar 2100 de geri dönüyor evet bu elde edilen bir bilgi bana göre ise 2012 ile 2100 arası gelicekler yani kesin bir tarih saptanamaz aslında..
Böyle bir bilgiye nasıl ulaştınız. Yargılama maksatlı sormuyorum, öğrenme amaçlı, hatırlama amaçlı da olabilir çünkü bana tanıdık gelen bir bilgi! oldu fakat çıkartamıyorum uzun zamandır uzak kalmıştım, sanırım paslanmışım.

Bir de şunu merak diyorum, mesajlar öyle bir yazılmış ki, yazıya hangi perspektikten bakmam gerektiğini tam olarak anlayamıyorum, ezoterizmden girmişsiniz, bilimden çıkmışsınız, mitolojiden girmişsiniz başka bi yerden çıkmışsınız. Bir akımın, düşünce sistemi, felsefesi, yolu ve çizgisi belirgindir. Fakat sizin akım bir yandan materyalist kokarken diğer yandan tamamiyle zıttı olan idealizmin doruk noktasına ulaşıyor. dolayısıyle kendi adıma konuşmam gerekirse bunu idrak etmekte zorlanıyorum. Neyse merak ettiklerime tekrardan devam ediyorum.

Alıntı:
evrim_06
Burada bahsettiğimiz inisiyasyon, satanizm ile ilgilidir.
Satanizmde inisiasyon olduğunu bilmiyordum. benim bildiğim inisiasyon, inisiyelere ezoterik/batıni bilgilerin, o kişinin insanlık, inanç, bilgelik, ilim açısından belli bir seviyeye yükseltilmesi adına verilir. Fakat satanizmde inisiasyonun işi ne olabilir ? ve bu bahsettiğiniz akım tarikat gibi birşey mi ? acaba tarikat üyelerini inisiasyon adı altında etkileşim altına almak adına mı böyle bir yola girdiniz ? ve inisiasyon devri kapanmamış mıdır ? antik uygarlıklarda kişisel inisiasyonlar yapılırdı, sonraları bireysel inisiasyon yerini toplumsal inisiasyona bıraktı ve yerine dinler geldi, yani artık halk toplu inisiye edilmek istendi fakat kişisel inisiasyondan farklı olaraktan, ezoterik bilgiler halka üstü kapalı olarak anlatıldı. Ve en sonda dinler çağı da kapandı, artık bilim çağında yaşıyoruz. Ezoterizm bunu böyle söyler. Ve sizde ezoterizm bilgilerini kullanarak fakat kendisinin doğruladığı bilgiyi de unutaraktan böyle bir yazı yazmışsınız, bilmiyorum yanlış mıyım ?

Alıntı:
evrim_06
6. Biz antik inançlarin devamıyız
Bu nasıl oluyor anlayamadım, yani sizdede reankarnasyon, tenasuh, hulül, südur, vahdeti vücut, teslis gibi inancın köşe taşları mevcut mu ? Mevcutsa nasıl şeytana çalışıyorunuz ? Bunların hepsi Tanrıyı anlamak, anlatmak, ona ulaşmak adına bir takım yollardır.

Alıntı:
evrim_06
8. Ruhani Satanizm, astral/ruhsal alemde Şeytan'ın yanında mücadele etmeyi ve dünyada insanlığın bütününün gelişimini amaçlayan, kendi yeteneklerinin farkında olan ve bunları elinden geldiğince geliştiren insanların inanç sistemidir.
Bu gayenin öncüsü de siz değilsiniz, aksine doğru ile şeytanı harmanlayıp birşeyler oluşturmak gibi bir düşünce gibi geldi bana. herneyse açın tarihteki batıni örgütlenmeleri ve felsefelerini inceleyin. merkezleri insan üzerine kuruludur, açın vahdeti vücut, enel-hak felsefesini inceleyin. Bunlar ilginizi daha çok çekecektir.

Ve aptallar dünyanın bütün bilgelikleri ile alay ederler...