Tekil Mesaj gösterimi
  #137 (permalink)  
Alt 04-07-2008, 01:06
UNdocab UNdocab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
herdaim

Alıntı:
duarden´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Sorun tanrının varlığı yada yokluğundan öte asıl insanın neden tanrı inancı yaratmaya ihtiyaç duyduğu ne düşünüyolardı acaba..
Bu durumda peygamber olduğunu iddea eden herkes yalancı oluyor.
Son olarak dünya üzerinde büyük bir inanan kitleye sahip olan Hz.Muhammed peygamberliğini iddea edene kadar sizinde bildiğiniz gibi "Güvenilir Muhammed" olarak anılırdı. Ve peygamberlerin çoğu bu şekilde toplumlarında güvenilir saygıdeğer kişilerdi. Dikkat Makamı yüksek demiyorum! ve dinler arasında 500 600 yıl olmasına rağmen temelde çok yakınşeyler söyler geçmişteki olayları anlatan kıssaları neredeyse aynıdır. Bu zaten dinlerin ortak biryerden geldiğine küçükde olsa bir delildir.

Alıntı:
ebu_tughan´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
ya çok defa düşündüm ve çok defa varlığını kabul ettim ama milyarda bir ihtimaldi dünyada yaşamın evrimle var olması diyenlere bi sözüm var. milyarlarca gezegen var ve birinde hayat var zaten tutmuş olamaz mı ??
İhtimaller okadar çok ki milyar gibi bir sayı bile yeterli değil. Evrim teorisinde boşluklar var. Hala neden böbreklerimiz var açıklayamaz. Darwinin dediği gibi "Ara formlar bulunamazsa bu teori ispatlanamaz" araform namına birşey yok. Bulunanlar ya soyu tükenmiş canlılar ya da Ne hikmetse bilim adamlarının sahtekarlıkla ara-form üretmeye çalışması.
Evrim canlıdaki herşeyin ihtiyaç sonucu geliştiğini söylüyor. İlkel insanların daha kıllı olduğunu soğuktan korunmak için bu şekilde evrimleştiğini söylüyor. Ama diğer yandan buzullarda bulunan binlerce yıllık cesedin neden sinek kaydı sakal traşı olduğunu söyleyemiyor.

Sonuç olarak konuya balarsam Evrim ile Allah'ın varlığı zıt şeyler.
Allah insanı şuanki gibi yarattığını söylüyor evrim ise maymun ile ortak olan bir atadan geliştiğini.
Allah ilk insan Hz.Ademe herşeyin adını öğrettiğini kalemle okuma yazmayı bildiğini 10 sayfa kutsal metin gönderdiğini söylüyor. Ama evrim yok öyle birşey sadece kendini mağrada korumaya çalışan unga bungalar vardı diyor. (Bugün bile okuma yazma bilmeyen Afrika kabileleri var o dönemde okuma yazmanın yaygın olmaması olmadığı anlamına gelmez)

Alıntı:
Fleischer´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Ve bilimsel olarak: Birşeyin varlığı kanıtlanamadığı sürece o şey yok kabul edilir. Aksi taktirde ben de bir grup insanı toplar ne bileyim CASPER'in varlığını iddia ederim. Hiç gülmeyin. Zaten inançlar toplumun mantığına yatmasıyla değil kazanılan savaşlarla yayılmıyor mu?
Bilimsel olarak ispatlanamaya birçok şey var Evrim teorisi gibi. bunlar da sadece teori olarak kalır ama yok kabul edilmez değil mi?
Çünkü olabileceğine dair deliller vardır.
Allah'ın olabileceğine dair milyonlarca delil vardır. Lakin size Allah'ı gösteremem eğer illede görmediğime inanmam derseniz materyalist bir zihniyete bunu anlatmamın imkansız olduğunu sizde biliyorsunuz.
Bilim bugün birşey diyorsa yarın

-aa kusura bakmayın biz yanılmışız o öyle değilmiş diyebilir. Dolayısı ile bilimde hiçbirşey %100 doğru değildir. En güvendiğiniz temel kanunlar dahi
Bugünlerde hiç teknoloji haberleri okudunuz mu bilmiyorum. Bilim adamları ışık hızının hesaplanandan 300 kat daha fazla olabileceğini ispatladılar.
Ve çok ilginçtir. Çok özel ölçme cihazları ile bir noktadan diğerine gönderilecek bir fotonu ölçerken daha göndermeden karşıya ulaştığını gördüler.
Bu deney çok önemli. Birçok temel kanunun çöpe gitmesi anlamına geliyor.