Alıntı:
|
Peki kavram karışıklığı olarak algılıyalım fakat ben yine karşı çıkıyorum. ilk mesajımda yazmayı unutmuşum. insanlığın ilk dini RA-MU dinidir. ve sizin bahsettiğiniz gibi bunlar tibet ve meksikada birbirlerini tamamlayan naacel tabletlerinden elde edinilen bilgilerle ortaya konmuştur. RA-Mu dini ile arkadaşın yazıda paylaştığı din arasında bir benzerlik söz konusu değildir. Zira Ra-Mu dininin semavi dinleri karşısına aldığı doğrudur çünkü bu din tamamiyle batıni bir doktrindir. Batınilik üzerine kurulan birçok inancın kökeni batık Mu Kıtasına dayanır. Zira mısırdaki iskenderiye okulunun da önemi bu yüzden önemlidir çünkü kıtanın batacağını bilen yerliler kurdukları kolonilere yerleşmeye başlarlar ve iskenderiye mektebini osiris rahipleri kurarlar orası da bir dini merkez haline dönüşür. yine başka konulara girdim. özet olaraktan manifestoyu! yayınlayan arkadaşın yazısına neresinden baksan hem yanlış hem saçma, yalnız ona şunu söyleyim spiritualizme kesinlikle saçma demiyorum, bunu da dipnot olarak belirteyim.
|
Yazdıklarına katılıyorum.. Konu spiritüalizmdi, bu yüzden ilk dinle ilişkinli olduğunu düşündüm.. Ama doğrusunu söylemek gerekirse, bende konu başlığındaki hikayeyi ilk defa duydum .. Arkadaş, farklı uygarlıkların hikayeleriyle bir sentez yapmış ama bana göre pek başarılı değildi bu konuda

.. Bende küçük bir dipnot ekliyim, spiritüalist akım, başlık konusunda yazılan hikaye kadar saçma bir akımdır.. Tabii bu da benim görüşüm
Alıntı:
Elimde bir kitap var bu konuyla ilgili istersen kitabı edin, Ergun Candan - Son Üç eygamber, tamamiyle ezoterik bir kitap, dinsel kalıplardan kurtarıp peygamberlik olayına farklı bir boyut katmış. Elohimin durumu ise biraz karışık, birçok türemeden sonra en sonda ortaya "eloha" kelimesi türüyor, "elohim" ise "eloha"nın çoğulunu ifade ediyor. (muş - ben kitapların yalancısıyım )
|
Hmm .. Öğrendiğim iyi oldu .. Bu konuyu araştırmam gerekiyor .. Konu hakkında bilgisi olan bazı arkadaşlarıma sormam gerekiyor .. Teşekkürler