Tekil Mesaj gösterimi
  #16 (permalink)  
Alt 03-07-2008, 04:50
sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sangre sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
_b/s/en s/b/enim *

Madem konusu açıldı, biraz da sizinle konuşalım, mitoloji öğrenmek güzel oluyor arada

Alıntı:
1) Bir manifestoda asla kavram yanlışlığı yapılmaz.
Yazıyı yazan kişinin burda yanlış yaptığını düşünmüyorum .. Ancak kavramlarda karışıklık olmuş .. Başlıkta konusu geçen din, tabletlere göre insanlığın ilk dinidir .. İlk din, Naacallar Kardeşliğinin vahtedi vücut anlayışı ile kurduğu dindir .. Bu din şu anki spiritüalistlerin de akımını devam ettirdiği ve kademe kademe yüksek bilinç seviyesine, yani tanrıya ulaşma anlamında bir yoldur .. Ve gerçekten de dünyada faliyetlerini gördüğümüz kadarıyla, tüm semavi dinleri karşısına almıştır .. Yazıyı yazan arkadaş belki de, ''Sonradan yazılmış olan semavi dinlerin karşısındadır'' demeliydi

Alıntı:
2) Bir manifestoda yanlış bilgi verilmez.

Buradaki yanlışlık, Kurandaki anlamıyla Allah eşit değildir Tevrattaki Yehova. Çünkü Yehova Kadiri Mutlak Yaratan değildir. Tevratta, Elohim ve Yehova vardır.
Tevrat şu cümleyle başlar: “Berişim bara ELOHİM ed aşamin the ed aares…” “Başlangıça Elohim göğü ve yeri yarattı” anlamına gelir. Elohim aslen “Tanrılar” anlamına gelir fakat onu daha sonra gerekirse açıklarız. Fakat daha sonradan bu durum böyle kalmamış “eski ve yeni ahit – kitabı mukaddes” adıyla yayınlanan metinlerde ilk söz şu hale dönüştürülmüştür. “ Başlangıçta Allah yerleri ve gökleri yarattı”

Elohim ve Yehova ilişkisini anlamak için ise ezoterizm okumak gerekecek. Kısaca özetlemek gerekirsek ezoterizm olaya şöyle bakıyor, Elohimin Galaktik insan ırkı yarattığı, Yehovanın ise yeryüzü insan ırkı yarattığı şeklindedir. Fazla uzatmanın anlamı yok çünkü uzattıkça derinleşiyor, sonuç olarak şu ki Yehova Tanrının kendisi değildir.
Elohim'in tanrılar olarak çevrildiğini bilmiyordum.. Bu konu ile ilgili bir yazı var mı okuyabileceğim?? Benim bildiğim kadarıyla, Elohim tektir, tıpkı Allah gibi.. Bazı tarihçiler aynı kökten olduğunu söyleselerde, doğru değildir bu.. Allah kelimesinin kökü El-İlahtan gelir bildiğim kadarıyla.. Tevratta, tanrıların geçtiği bölüm 'Genesis' bölümüdür.. Tanrıların oğulları ile ilgili ayrıntılar verilir, ve bunun da nefilimlerle ilgili olduğu söyleniyor.. Ne derece doğru bilinmez tabii ..

Alıntı:
3) Tarihin ispatlayabildiği şeyler hayal ürünü olarak sunulamaz.

İskenderiye kütüphanesi İslam halifesi ömer zamanında tahrip edilmiştir. Yani yeryüzüne İslam gelmiş oluyor, yehova ile nasıl bir bağlantısı var anlayamadım, anlatır mısın ?
Aynen katılıyorum

Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *

_gölge'li/ *