|
Ezoterik kitaplarda eski insanların birçok parapsikolojik yeteneklere sahip oldukları yazılır. Dinlerin mucize olarak nitelendirdikleri olaylara, ezoterizm o kişinin parapsikolojik yeteneği olarak bakar. Fakat bu yeteneklere sahip olmak için insanların inisiye edilmeleri gerekmekteydi. (bkz osiris rahipleri, mısır) Örnek: Musa'nın asasını bir yılana dönüştürmesi, İsanın su üstünde yürümesi vs.
İnisiasyon uzun soluklu, yıllar gerektiren bir yoldur ve bu yolun sonucunda insan kısmi bir tanrısallaşmaya doğru yol alıyor, aslen kendisinde var olan yeteneklerini yeni yeni öğreniyor. Fakat bu yetenekler yüzyıllar sonucunda unutulmuş gitmiş, şuan yep yeni bir çağ yaşanıyor ve ben ilerde insanların bu yeteneklere tekrar kavuşacaklarına inanıyorum, ezoterizm de öyle söylüyor (bkz iniş-çıkış yasası)
Benim böyle bir yeteneğim olduğu söylenemez, zamanında telekinezi çalışmaları yapıyordum fakat başarılı olamadım, ama psişik yeteneğimin olduğunu düşünüyorum , yaşamımda pek çok kez karşıma çıkıyor fakat kontrol edemiyorum.
Ve aptallar dünyanın bütün bilgelikleri ile alay ederler...
|