Tekil Mesaj gösterimi
  #138 (permalink)  
Alt 01-07-2008, 11:22
kafambozuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kafambozuk kafambozuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Arıza

Alıntı:
ESHQUIA´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Birileri size öğretmese tanrıya düşünerek nasıl uluşacaktınız acaba merak ettim?
Ya da hangi kanıtlarla?

Bkz. Bugün öss'de çıkan sorulardan bir metin:
Umberto eco'ya göre insan zihni, kendi dünyasını belirler, sonra da bu kendi belirlediği dünya içinde değerlerini oluşturur. küçük bir çocuğun kendi hayalinde oluşturduğu canavarlardan korkması gibi, yetişkinler de kendi hayal ürünü olana, bunun hayal ürünü olduğunu bilseler bile inanmayı sürdürürler.

Bütün olay bundan ibaret.
evet hatırladım bu soruyu okudukça keyiflenmiştimsimpsons'ların bir bölümünde homer tanrının olmadığını kanıtlamıştı..bu benim kafamda hemen kopmlo teorileri yaratmamam sebep oldu..acaba abd tanrının olmadığını kanıtladı da kamuoyuna açıklamıyormu?sadece the simpsons izleyicilerine mi veriyor bu mesajı?evet belki ben fazla paranoyağım ama daha önce başka arkadaşlar da belirtmişler nitekim alıntı yaptığım eshquia da tıpkı benim düşündüğüm gibi düşünüyor..bunun üzerine bir deney yapılsa mesela bir bebek alınsa ve ona büyüyüp yetiştiği süre boyunca asla tanrı denen bir şeyden bahsedilmese acaba bu birey yine de zihninde tanrının olduğu sonucuna ulaşıp inançlı olurmuydu?bence hayır...richard dawkins tanrı yanılgısı kitabında şöyle bir şeyi savunuor:
eskiden çok tanrılı dinler vardı şimdi teke indirildi ve pek yakında hiç olacak..
oldukça mantıklı geldi bana bu yaklaşım..