Benim merak ettiğimde- her nekadar bu konu ile alakalı ya da değil sormak istedim sadece-Kur'an a inanan yani müslüman olan ülkelerin hepsi neden geri kalmış.Bu müslümanların kaderi mi ya da herşeyi Allahamı bırakıyorlar.Geçmişte firavunların başına neden inanmadıkları için felaketler gelmiş.Sonuçta insan kendi iradesi kullanır.İnsanlar cennete cehenneme inandıklarından "Hakkımı öteki dünyada alırım"gibisinden saçma sapan konuşup Hukuktan yararlanmıyorlar(Hukuk varsa tabi=) Herşeyi Allah halledecekse şimdi halletsin Hz.Muhammedi Allah yarattı ve ona müslümanlığı yayması için yardım etti,bir çok mucizeler gerçekleşmiş.Ve bundan dolayıda Hz Muhammed sırat kö
prüsünden sn sürmeden geçecekmiş.Allah banada öyle yapabileceğim mucizeler verseydi bende yayardım müslümanlığı ben niye o sırat kö
prüsünden geçerken tökezleyeyim?İyilik yapanlar cennete kötülük yapanlar cehenneme gidecekmiş,inanıpta ibadetlerini yapmayanlarsa yandıktan sonra cennete giddecekmiş.Bu dünyada zengin olan adam inandığı için fakire fukaraya yardım eder,iyi bir insandır bu yüzden öteki tarafta Allah onu cennetle mükafatlandırırken bu dünyada yoksulluk,çaresizlik içinde yaşayan insanda inandığı ve sabrettiği için cennete gider.Eee şimdi bakalım zengin adam bu dünyada da öteki dünyadada cenneti yaşarken fakir alan adam bu dünyada sıkıntı çekmiş,cehennemi yaşamış ama öteki dünyada o da cennete gidecek.Zengin olan adam 1-0 önde bunu nasıl açıklarsınız?Bunların cevaplarını gerçekten merak ediyorum.Eleştirmek için değil şu an Tanrıyı arıyorum.Saygılar...