Sakin,
Benim bu konuda yazabileceklerim bu kadar, çünkü yazmaya başladığım anda kendimi tekrar edeceğimi biliyorum… Ama bi kaç noktaya da değinmek istiyorum. Bu hormonların neden yok olmasını istediğinizi anlamadım. Hayattan tat almamızı, zevk almamızı sağlayan şey vücutta ki hormonal olaylardır.
Ben, hala neden ruhun olması gerektiğini de anlayamadım. Bilim bu konuda kesin konuşur ama insan öyle bi varlıktır ki, gerçeklerin arkasında farklı gerçekler arar, işte her şey gözümüzün önünde, bunun başka izahati yok malesef. Allahı ya da ruhu hissetmek diye bişey yoktur, eğer çocukluktan beri ruhun varlığına dair bir inanç ile yetiştirildiyseniz buna inanmanız kaçınılmazdır zaten. Önemli olan bilimin ışığında ilerlemektir bana göre, çünkü inançlarımız(her türlüsü) bizim gerçeği bilmemize engel olur.
İsterseniz ruh hakkında ki konuşmamız şimdilik bu kadar olsun. Dilerseniz hormonlar ile ilgili aşağıdaki linkte ki yazıyı okuyabilirsiniz. Başka konulara da geçmekte fayda var
hormonlar - bilim ile ilgili şeyler - Blogcu
Alıntı:
|
hormonların yoğun etkisine inanıyorum.bu konuda sangre kesinlikle haklı ama sadece yoğn etkisine.tamamıyle etkili olduğunu düşünmüyorum...çunku hayvanlarda bol miktarda hormona sahip..onlarda birşeyleri sezebiliyolar ne bileyim bizi onlradan ayıran bişeyin olması lazım.ve bu akıl kadar basit olmamalı.cunku dunya alzeymır hatası beyinsel ozurle doğan binlerce insan var.ve onlarda insan olduğuna göre..bi fark olmalı..bi ayrım olmalı..insan muhteşem bi varlık ve bunu sağlayan bişey kesinlikle olmalı...
|
Hayvanların da duyguları vardır, ve hatta hayvanlarda düşünürler, öğrenirler. Kargalar ve maymunlar çok zeki hayvanlardır, karşılaştıkları problemleri dahi çözme kabiliyetine sahiptirler. İnsanın o hayvanlardan tek farkı, düşünebilme kabiliyetinin daha çok gelişmiş olması. Bu ise evrimsel sürecin bir sonucudur. Her hayvan(insanda dahil), bir diğerine göre, farklı bi beceride gelişkinlik göstermiştir. Bazı hayvanlar çok hızlı koşarlar, bazıları iyi yüzerler, uçarlar kaçarlar ve daha bi çok şey.. Biz şanslıyız ki evrimsel süreçte zeka olarak gelişkinlik gösterdik ve diğer hayvanları dahi kontrol edebiliyoruz. Ama gün gelir diğer hayvanlarda yeterli derecede akıl sahibi olurlar, o zaman işimiz zor işte