Tekil Mesaj gösterimi
  #28 (permalink)  
Alt 27-05-2008, 12:34
fatsalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fatsalı fatsalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

benim sizi anlattıklarıma inandırmak gibi bir amacım yok zaten syn. sangre...
ben inandığım kabullendiğim bir inancı siz sorduğunu için açıklıyorum...inanıp inanmamanız sizi bağlayacaktır...insanlar kendi tercihlerini kendileri yapar...sonucuna da bu yüzden katlanırlar...
müslümanlar kuranıkerime allahın hakk kitabı olduğuna inandıkları için inanırlar...kabul ederler...
çünkü kuranıkerim insanlara yaşam tarzı oluşturur...ve insanlar hem dünyada hemde ölümden sonraki ahirette rahat etmek için kuranıkerim'e inanırlar...ve bu kitabı yaşmlarına geçirirler..sadece inanıp yaşantıya geçirmemek pek fazla bi işe yaramaz...sıkıntıda zaten yaşantıya geçirmekte başlar...

siz nasıl kitaba inanmıyorsanız...kaybediyorsanız allah katında...insanların çoğuda inandıkları kitabın hükümlerini uygulamadığı için kaybedeceklerdir...

allah kuranıkerimde:
Doğrusu biz insanı, imtihan etmek için karışık bir nutfeden (erkek ve kadın sularından) yarattık da onu işitici, görücü yaptık.(insan süresi 2. ayet)

O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.(mülk süresi 2. ayet)

Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz. (enbiya süresi 35. ayet)

Biz yeryüzündeki şeyleri kendisine süs olsun diye yarattık ki, insanların hangisinin daha güzel amel edeceğini deneyelim.(kehf süresi 7. ayet)

İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar?(ankebut süresi 2. ayet)

Biliniz ki dünya hayatı bir oyun, bir eğlence, bir süs ve kendi aranızda övünme, mal ve evlat çoğaltma yarışından ibarettir. Bu, tıpkı bir yağmura benzer ki; bitirdiği ot, ekincilerin hoşuna gider, sonra kurur, onu sapsarı görürsün, sonra çerçöp olur. Ahirette ise çetin bir azab; Allah'tan mağfiret ve rıza vardır. Dünya hayatı, aldatıcı bir zevkten başka bir şey değildir.(hadis süresi 20. ayet)

buyurmaktadır...

siz bunları ve daha fazlasını biliyor ama inanmıyorsanız benim sizin için yapabileceğim hiçbir şey yoktur...ne sizi inandırmak gibi bir amacım var ne de başka bir şey...
siz tercihinizi yaptıktan sonrası sizi bağlar...
biz müslümanlar allaha inandığımız için kuranıkerime inanırız...onun için onun hükümlerinede inanırız...ve bizim için önemli olan bu hükümleri yaşamak için mücadele etmektir...
aksi taktirde inanılmaz ya da inandıktan sonra uygulama olmazsa sonsuz bir hayatta azab ile korkutmaktadır allah(c.c)...

siz inansanızda ...inanmasanızda...
sizin inandıklarınız sizindir...benim inandıklarım benim...

Aşkı şehirler oluşturur,şehirler yaşatır diyorum sana,
Gün gelir aşklarıyla anılır şehirler; anılırsa,
Niyetim sevdalı sözler etmekte olmasa,
Ne için yazıyorsam sana adıyorum FATSA...