Tekil Mesaj gösterimi
  #27 (permalink)  
Alt 26-05-2008, 15:42
sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sangre sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
_b/s/en s/b/enim *

Alıntı:
allah kadın kocasına itaat etmelidir diyor...siz bunun kadını aşağıladığını söylüyorsunuz.. .müslüman kadın kocasına itaat etmek zorundadır...bu allahın apaçık bir hükmüdür...zaten müslümanlarda bu hükmü göz önünde bulundururlar…
Eee bende bunu söylüyorum zaten, kadın kurana göre erkeğe itaat etmelidir .. Evet ben bu hükmün kadını aşağıladığını düşünüyorum, doğrusuda bu zaten .. Ben hakaret demiyorum, aşağılamak diyorum .. aşağılamak; karşısında ki insanı alt seviyede, düşük seviyede göstermektir .. kadın erkeğe itaat ettiğine göre, erkek kadından daha üstündür .. zaten kuranda 1 erkeğin 2 kadına eşit olduğunu söyleyerek benim dediğimi doğrulamaktadır..

Alıntı:
siz inanmak istediğiniz şekilde inanmak istediğiniz için bu ve buna benzer bahaneler uyduruyorsunuz
Benim inanmak istediğim her hangi bişey yok .. senin yukarıda ki sözlerine katılıyorum zaten .. sorun yok.

Alıntı:
ayette dövme kısmı vardır
Bunda da anlaştık.

Alıntı:
işin mevzuatını bilmeyenler 1 den fazla evliliklerde kadının rızasının kesinlikle olması gerektiğini bilmeyenlerdir...
İşin mevzuatını biliyoruz, merak etme sen .. itaat etme, buyruk ,zorlayıcı söz emir, bu kavramların ne olduğunu biliyorsak iş bitmiştir.

Alıntı:
kadının fizyolojik,psikolojik,biyolojik yapısı...araştırın...okuyun...erkek ile kadının yapısı bir ise o zaman istediğiniz gibi konuşun...
Kadının hakları ile fizyolojik ve biyolojik yapısı arasında hiçbir bağlantı yoktur .. şahitlik etme bir haktır .. ve bu hak kim daha fizyolojik olarak güçlü kim daha narin buna bakmaz ..
Sana kısaca erkek ve kadının neden fizyolojik farkı olduğunu açıklıyım .. Eski çağlarda, tarım devriminin dahi olmadığı çağlarda, aile içinde ki iş bölümü erkek ve kadın arasında faklıydı .. kadın doğurduğu çocuğuna süt verdiği için, onun bakımı kendisine aitti .. ve kadın yuvada olduğu için ev işlerini de üstlenmiştir .. erkeğin işi ise avcılık ve toplayıcık yaparak eve yiyecek getirmek idi .. erkeğin avcılık ve toplayıcılıkta ki bu zorlu işi erkeği günümüzde fizyolojik olarak daha güçlü kılmıştır .. ama akli olarak kadın ve erkek eşittir .. kuranda akli yönden dikkat çeken şahitlikte ise kadının aşağılanması gözüküyor .. tekrar söylüyorum aşağılamak muhatap olduğun kimseyi altta görmek, aşağıda görmektir.

Hadisleri de yazdım .. verecek bi cevabın yok sanırım .. her şey apaçık ortadır.

Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *

_gölge'li/ *