|
islam dininin hükümlerini allah belirlemiştir...kurallarını...kaidelerini...
allah kadın kocasına itaat etmelidir diyor...siz bunun kadını aşağıladığını söylüyorsunuz...allah böyle birşey söylemiyor...siz inanmak istediğiniz şekilde inanmak istediğiniz için bu ve buna benzer bahaneler uyduruyorsunuz...evet ...müslüman kadın kocasına itaat etmek zorundadır...bu allahın apaçık bir hükmüdür...zaten müslümanlarda bu hükmü göz önünde bulundururlar...
ahzab süresi 21. ayette bizim için en büyük örneğin peygamber(sav) olduğu söyleniyor...ve peygamber hiçbir eşini dövmemiştir...ayette dövme kısmı vardır...ama peygamberin yaşantısından yani dinin ilk uygulayıcısının yaşantısından öğrendiğimize göre bu bir emir değildir...işin en son noktasında uygulanabilecek bir davranıştır...belki caydırıcılık için belki başaka bir şey için..ama emir olmadığını peygamberin yaşantısından anlayabiliriz..
işin mevzuatını bilmeyenler 1 den fazla evliliklerde kadının rızasının kesinlikle olması gerektiğini bilmeyenlerdir...
kadının fizyolojik,psikolojik,biyolojik yapısı...araştırın...okuyun...erkek ile kadının yapısı bir ise o zaman istediğiniz gibi konuşun...
hadisleri copy-paste ile yazmak mesele değil zaten...
mesele gerçekten araştırmak için okumak...
siz gerçekten bu konuyu araştırmak istiyorsanız...veya bir başka konuyu...
o konuyla alakalı bir kaç hadis yerine bütün hadisleri okursunuz...
okuduğunuz taktirde açıklamasını göreceksiniz diyorum ama siz bana 'verdiğim örnekler dışındakiler beni ilgilendirmiyor' diyorsunuz...
yazmıştım ama anlaşılmamış galiba...yekrar etmek iyidir:
reddiye yazmak için okumadıktan sonra,önyargıları sildikten sonra problem yok demektir...
konuyu değiştirdiğimiz için özür dilerim syn. Aydın_Caner...
ama olması gerekiyordu galiba...

Aşkı şehirler oluşturur,şehirler yaşatır diyorum sana,
Gün gelir aşklarıyla anılır şehirler; anılırsa,
Niyetim sevdalı sözler etmekte olmasa,
Ne için yazıyorsam sana adıyorum FATSA...
|