Tekil Mesaj gösterimi
  #23 (permalink)  
Alt 25-05-2008, 18:06
fatsalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fatsalı fatsalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

yazdığınız ayetlerin ve hadislerin cevabı bu ayet ve hadisleri aldığınız ortamda mevcut.
oradan okuyabilirsiniz...
ama illada sen yaz diyosan,naçizane:

nisa 3 için: kadın razı olmadan koca 2. 3. 4. evliliği yapamaz...kadın gerçekten razı olursa zaten bize bişey düşmez...

nisa 34 için:erkekler kadınların koruyucusudur demiş ayet...kadınların ne olursa olsun müslüman kocaya itaati vurgulanmış...dövün kısmı belki işin en son kısmıdır ama bu konuda bize en büyük örnek olan muhammed(sav) hiç bir eşini dövmemiştir...sahabede...

bakara 223 için:karı koca arasındaki mahremiyete genişlik getiren ayetlerden biridir...

nisa 11 için:kadına 1 pay erkeğe 2 pay düşer...islamın kadına verdiği en büyük haklardan biridir bu...çünkü erkek kendisine verilen pay ile eşine çocuklarına bakmakal sorumludur...ailenin her türlü giderinden ve ihtiyacından sorumludur...kadın ise aldığı 1 payı sadece kendisine alır...her hangi bir harcamayla sorumlu değildir...

bakara 282 için:kadının yapısı ile ilgili bilinen bir durumdan bahsedilmiş ve şahitlik gibi ciddi bir meselede nasıl davranmamız gerektiği bildirilmiş...

hadisleri bilmeniz gerekir...çünkü hadislerin en güzel açıklayıcısı hadislerdir..siz kadın hakkında ya da nikah hakkında hadisler üzerinde bir araştırma yaparsanız ,onları okursanız yazdıklarınızın açıklamasını zaten bulacaksınız...

reddiye yazmak için okumadıktan sonra,önyargıları sildikten sonra problem yok demektir...

Aşkı şehirler oluşturur,şehirler yaşatır diyorum sana,
Gün gelir aşklarıyla anılır şehirler; anılırsa,
Niyetim sevdalı sözler etmekte olmasa,
Ne için yazıyorsam sana adıyorum FATSA...