|
sn sakin...
soruların ilk kısmına verdiğiniz cevaplarınız için teşekkürler...adam yerine konulup cevap almak güzel bir duygu...ikinci ve belkide en önemli kısmı daha çok merak ediyorum ama ben...
ben deniz gezmişi karalayıcı ya da hakaret içerikli bir ifade kullanmadım...lütfen yazılarımı daha dikkatli okuyun...eğer genele söylediyseniz bu sözü olabilir...
verdiğiniz cevaplardan yalnızca banka soygunu bana mantıklı gelmedi eğer gerçekten bu sebeple banka soymuşlarsa...ne yani bankaya para yatıranlar emperyalist zihniyetteki insanlarmıydı sadece...bu halkın çocukları ya da binlerce liralık borcu olan ve bankada parası bulunan veya yıllardır para biriktirip o parayı kullanmak isteyen bir yurtsever bankaya para yatırmış olamazmıydı...mantıklı gelmedi ama dediğiniz gibi iyiniyet içgüdüsüyle yapılmış ama yapılmaması gereken bir iş...diğer işlerde öyle...açık bir şekilde suç işlenmiş...savunması ne olursa olsun...yani ele sila alınmış ama adam öldürülmemiş...kusura bakmayın,böyle savunma olmaz...olayları sempatizan gözüyle değerlendiriyorsanız olur ama...
deniz gezmiş ve diğer 2 arkadaşının idam edilmesinin bence o dönem şartlarında çok tutarlı bir açıklaması yoktur...dönemin siyasi figüranlarının ki başta süleyman demirel olmak üzere bugünden farklı olmayan popülist siyasetinin sonucudur...

Aşkı şehirler oluşturur,şehirler yaşatır diyorum sana,
Gün gelir aşklarıyla anılır şehirler; anılırsa,
Niyetim sevdalı sözler etmekte olmasa,
Ne için yazıyorsam sana adıyorum FATSA...
|