|
varolmadığınız kanısına nerden varıyorsanız (ki varılamıyor)tam da o varılmayan noktada var olduğumuza inanıyorum ayrıca hacim kaplayan bir şeyi kabul ettiğimizden de yola çıkarsak yine varolduğumuz sonucuna varırız kendinizin aslında olmadığınnı nasıl düşünebilirki insan aslında düşünse bile olmadığımızı varlığımızla nasıl kanıtlayabiliriz ki olmasaydık olmadığımızı düşünebilirmiydik bardağın var olmasıyla aynı şekilde varolmuyordur insan çünkü bardağın varoluşunun sebebi direkt tanrı değil dolaylı yoldan belki ama insan sadece bir beden olarak dünyada bir yer tuttuğu için var olmuyor bedenimizin en sonunda bir toprak altında çürüyüp gitmeside insanların sadece kusursuzca çalışan bir bedenden ibret olmadığını onun sadece bir kılıf olduğunu o kılıfın içindeki ruhun ölümsüzlüğünü gösterir bedenin çürüyüp gitmesi o bedeni meydana getiren ayakta tutan ruhunda yok olacğı anlamına gelmez öyle olsaydı boşuna gelmiş olurduk hayata tam da bu yüzden hayattan zevk almaz yaşamak istemez gereksiz görürüdük hayatı bazen bu düşüncelere kapılmnamız da bu açmazdan olsa gerek sorularınızın sizde cevabı vardır zaten o yüzden yazılıda istenen bir cevbı yazar gibi yazmadım yani srularınıza cevaben yazmadım bunları bnm cevaplarım olarak yazdım istediğiniz cevaplar sizdedir zaten ama sorular üzerine düşünmediğimi göstermez bu cvplarımın sizinkinden farklı olmasıda yanlışlığını göstermez neyse zaten fazlaca yer işgal ettim başkasının forumunda
|