Tekil Mesaj gösterimi
  #53 (permalink)  
Alt 13-05-2008, 14:41
sakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sakin sakin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
site sakin'i

ben ateist değilim ama burda birçok ateistin sorduğu soruları bende sormuşumdur kafa yormuşumdur bunun üzerine hala da böyledir bu forumdaki tüm yazıları da okudum bazılarını ilginç düşünmeye değer bulmakla birlikte düşüncelerimde yıkım etkisi yapmamıştır hatta bazıları düşüncelerimin bana göre doğruluğunu kanıtlamıştır böyle tartışmalarda kimse düşüncesini bir parça değiştirmese bile(doğal olarak) düşünmek paylaşmak farklı açılardan yaklaşımları görmek çok yararlı bence yani suya yazılan yazılar değildir yazılanlar

ispat olmadan inanmam diyenleri mantık olarak anlamakla birlikte bana göre yanlıştır çünkü evet evren düzen falan ama en önemlisi insanın kendisidir kanıt ayrıca böylesine binlerce varlığı yaratanı görebilseydiniz dokunabilseydiniz sizin gibi olduğunu bilseydiniz nasıl inanacaktınız yani sizi yaratanın sizden daha üstün daha başka ölçütlerde olması daha mantıklı değil mi

geçmişte insanlar kendi yaptıkları putlara tapmışlar onun gibi bişeydir tanrının var olduğunun ispatını istemek kendi elinizle yaptığınız şeylerin sizi yarattığını düşünmek nekadar akla mantığa sığmazsa tanrının ispatını istemek onu somut olarak görmenin gerekliliğine inanmak da o kadar saçma gelir bana
kabul edersinizki inançsızlık da bir inanıştır çünkü insan inanma içgüdüsüyle yaratılmış bu bizim genlerimizde değil de ruhumuzda var tabi ruhumuzun varlığına inananlar için insan sizler sadece madde misiniz maddi yönblerinile mi sever nefret edersiniz insanı tamamlayan belkide maddi yönünden fazla manevi yönüdür duygularıdır ve allaha sadece bu yönümüzle inanabiliriz görmeden hissetme yeteneğini bağışlamıştır bize allah ama tabi bunu acizlik olarak görüp madden allahı hissetmek isteyenler de doğal olrak inanmamayı seçerler

ama tabiki insan olarak aklımızı kullanıp kuşkucu düşünelim araştıralım bu yüzden ben ateist ya da türevlerini öyle safça inanlardan daha yaralı olduklarına inanırım