Sene 19??..Ankara'da lapa lapa kar yagiyor o donemler.Bende Yenimahalle belediyesinin verdigi tiyatro kurslarina kayit yaptirmak uzere belediye otobusunu bekliyorum!Otobuse benden once bir kiz ve yaninda cömert olmaya çalisan biçkin bir delikanli saldiriyor kapilar acilir acilmaz!Zaten soguktan donmu$ bir vaziyette bekliyorduk hepimiz..Neyse bizim delikanli kiza sesleniyor:"Zeynep sanada basayim mi??"(çocugun hic bir kotu niyeti yok,basmak istedigi sey sadece ve sadece otobus karti

)Zeynep'in akli soguktan sersemlemi$ olacak, ne derse begenirsiniz?:"Orçun,sen git anana bas!!"

fesatlik yer ve mekan tanimiyor i$te

isim verip rencide etmek istemezdim arkadaslari ama nerden bilecekler arkalarindan konustugumu

Bir gunde Etlik dolmusuyla seyahat ediyorum.Yasli bir amca kendisine yer vermeyen genç bir kizi inceden inceye elestiriyor.Bu durumdan rahatsiz olan kiz sesini yukseltmeye baslayinca yanimdaki bayan kizi saygili olmaya davet ediyor.Ya$li amca bayanin kendisini savundugunu anlamamis olacak,aynen $öyle söylüyor"Hele hele!!$unun dodagindaki boyaya bak,birde kalkmis bize akil veriyor!!"..

Amcaya bayanin onun tarafinda oldugunu belli etmek icin her turlu mimik ve jeste bas vurmaya calistim ama pek bir faydasini goremedim!Lanet yagdirip dolmustan inmek kolayina geldi saniyorum

Bir gun yine dolmu$tayim.Arkadaslarla beraber anneme ödünç verilen örgü $i$lerini po$etten kazayla dü$ürüyorum..$oför amcanin yaninda oturan muavin mavi$ gözleriyle ka$larini çatip "annaaa $i$!!psikopatlari almiyoruz dolmu$a bacim!!" diyerek seyahat etme ozgurlugumuzu kisitliyor..

Ben oldum olasi çok sevdim dolmu$a binmeyi!!aklima gelmeyen yada gelip yazmaya üsendigim bir çok komik anekdota $ahit oldum..bunlardan ziyade dolmuslarin kendine has dekorlari bile yolculuk boyunca dikkatimi çeken unsurlar olmu$tur..