|
tabikide bilim yüzyıllar önceden bu yana çok yol kattetti ve çok fazla şeyi açıklığa kavuşturdu kavuşpturacaktırda sadece açıklanamayan şeyleri tanrıya bağlamak için inanan taassup sahibi bir insaan değilim çok şükür ayrıca tanrıya inanışı sadece bilinmezliklerden korkmaya cevap bulunamayan sorulardan inanarak kaçmaya bağlamakta bazıları için geçerli olsa da çoğu inanana haksızlıktır ayrıca inanaların durumunun inanmayanlardan daha kolay olduğu düşüncesi de yanlıştır bana göre zaten bunu sadece inanmayanlar söylerler ona bakarsanız bende aslında çoğu inanmayanın (seni tenzih ederek söylüyorum çünkü tanımıyorum)aslında inanmanın getirdiği bazı sorumluluklardan ibadetlerden kaçmak için bu yolu seçtiğini düşünüyorum inanmak inanın bana inanmamaktan daha fazlaca bir yük çünkü sorumluluklarınız var tanrıya karşı bunları biliyorsunuz ve bunları yerine getirmeniz gerekiyor oysaki inanmayan bir insan bir çok kuraldan sorumluluktan habersşiz kuş gibi hafif yaşayıp gidiyor yinede yargılamak hiç kimseye düşmez inananla inanmayanı korktuğu için inanıyor gibi yapıp aslında inanmayan biri dürüstçe inanmayan birinden daha büyük günah işlemiş oluyor çünkü allahı kandırmaya çalışıyor oysaki gerçekten yürekten inanmadıkça çok zor inanıyormuş gibi yapmak allah bile inanıp inanmamak konusunda yarattığı varlığa özgüğrlük tanıyorken inanmayanların yargılanması bana da çok yanlış geliyor sonuçta inanmak insanın iç dünyasında bir takım ölçüm tartımlar yaptıktan sonra vicdanıyla karar vereceği durumdur ama bunun sıkışılan zamanlarda olmasıda insanın ikiyüzlü korkaklığındandır
|