Alıntı:
sangre´isimli arızadan alıntı
Ben tanrıya inanmıyorum ve ihtiyaç da duymuyorum .. şimdi ben bi istisna mı oluyorum?? .. insan neden tanrıya ihtiyaç duymadan yaşayamaz sizce, bu konu hakkında ki görüşlerinizi nelerdir.
|
allah ayette de geçtiği gibi bize şah damarımızdan daha yakındır.günlük hayatta ihtiyaç duyduğumuz ana baba eş dost yiyecek giyecek vs gibi değildir tanrı insanlar için, çünkü içimizde ihtiyaç duyarız çünkü nasıl neden dünyaya geldiğimizi tesadüfe başka şeylere bağlamak mantıki şeyler aramak bazı anlar gelir ki yetersiz kalır bazı anlarda sadece ona (allaha) bizi yaratana ihtiyaç duyarız başka hiç birşey hiçkimse yardımcı olamaz bize insan başta olmak üzere doğadaki herşeyi yaratan tek ve benzersiz bir güçtür insan bedeninin nasıl çalıştığının duyguların nasıl oluştuğunu bilim bir yere kadar açıklayabilmekte herşeyi ancak tanrının bilmemizi istediği kadar bilebiliyoruz diğer ihtiyaçlarımızla bizi yaratana duyduğumuz ihtiyacı inancı bir tutmamalıyız çok farklı şeyler sen istisna olsanda olmasanda değişen bişey yok ama inanıp inanmama özgürlüğünü de tanrı insanlara vermiştir dinde zorlama yoktur demiştir ama insanların inanmaya ihtiyaı vardır bu yüzden yaratılmıştır inanmadanda yaşanılabilir belki ama bir yere kadar neyse benim söyleyebileceklerim bu kadar. inançlı biri olarak hala benimde mantığımın almadığı şeyler var ama herşey mantığımıza uymak zorunda değil duygusal sezgisel yanımız da var biz insanların