|
2008 yılındayız, 2008 senedir hiç bir bilim evrenin başlangıcını ilahi dinlerin açıkladığından farklı açıklayamamış. İnkar ede ede en sonunda bing bang e, ilahi dinlerin dediğine gelmiş bir de bilimsel olarak ispat etmişler.
yapılan yanlış ve yanlış da şu bence: bir gerçeğe ulaşmak o gerçeğin en olası açıklamasını inkar etmekten başlamamalıdır.
tüm ilahi dinler hatta dünyevi dinler evreni big bang e verirken, dolayısıyla isteyerek veya istemeyerek ilahi iddiayı desteklerken Tanrı yı reddedip, dinlerini reddedip sonra da ne bu evrenin kaynağı kafam karıştı demek bana çok doğru gelmiyor.
Tanrı yı reddetmeyi imkansızlaştıran milyonlarca delil varken, sadece şüphe ile işe Tanrı yı reddetmekten başlamak çok saçma.
Nefes alıp vermeye devam edebiliyor olmanız bile Tanrı yı gösterir..gözünüzün ayağınızda değil de başınızda yer alması bile Tanrı yı gösterir.
sayfalar dolusu böyle göstergeler sıralayabiliriz. Tanrı ya inanmak daha kolayken yapabilecek en zor işi yani Tanrı yı reddetmek nasıl kolayca başarılır anlayamıyorum.
Tanrı inancını sorgulayabilirsin. Aklında acabalar olabilir, oturur araştırırsın ama reddetmek bana cok zalimce geliyor.
sadece evrenin sınırlarının neresi olduğunu bilememek bile insanın icine Tanrı inancı ihtiyacı doğurur?
öldükten sonra yokolup gidecek miyiz, toprak olup camur olup gidecek miyiz sorusu Tanri inanci ihtiyacı doğurur.
evet, işe Tanrı yı red ile başlamaktansa onu red edeceksek haklı ve doğruluğu su götürmez gerekçeler bulmak düşüncesi bana daha makul geliyor
ama sanmıyorum ki, evrenin yaratıkların, kainattaki düzenin, insanın mükemmeliğini tanrı dan başka bir şey ile açıklayabilelim.
sanmıyorum ki, yüzlerce bilim adamını hayran bırakan sinek gözündeki harikuladeliği kendine faydası olmayan tabiata vermek gafletine düşebilelim
evrendeki bu mükemmelliği hic bir açık bırakmadan Tanrı dan başka bir şeyle açıklayabildiğimiz gün, belki Tanrı yı reddetme imkanımız olur
ama o gün geldiğinde kendimizi kıyamet kopmuş ve mezarlarımızdan kalkıyor bir halde bulmayalım cünkü Tanrı haksa ve ateist olmakla yanlış isek mezarımızdan kalkarken gerçekten bir şok yaşayacağız.
bu mesaj kimseye bir cevap, eleştiri değildir sadece düşündüklerimi, gönlümden geçenleri yazdım kimse üstüne alınmasın
|