|
Dark Tranquillity dinlemeyen varsa Lethe'ye göz atsın.
Where did you sleep coverı Nirvana’ya iyi bir giriş olabilir. Evet, Lake of Fire de çok iyidir. You know You’re right ve Smells like teen spirit’i de ekleyebiliriz.
Pearl Jam dinleyecekseniz “Black” ya da "Ocean" ile başlamanızı öneririm.
Eğer Deep Purple’ı duymayan varsa Soldier of Fortune’nu dinlemediğine pişman olacaktır.
Ya da Pink Floyd’dan Comfortably Numb’ı...
Diğer parçalarını pek sevmesem de Joan Osborne denince “One uf us” gelir aklıma.
Johnny Cash’i hiç dinlemediyseniz Hurt ile başlayabilirsiniz ki yanılmıyorsam bu onun hayata veda ettiği parçadır.
Led Zeppelin denince Knocking on heavens door’u anımsarım hep. Ayrıca D’yer maker de hüznü ve eğlenceyi bir arada yansıtan nadir parçalardandır.
The Cure – Love song
The Verve – Bitter sweet symphony
Nick Cave – Lover man
Tom Waits – Hold on
Sinsemilia - From loneliness to madness
Anathema’dan - One Last Goodbye
Guns and Roses – Don’t cry
Iced Earth – I died for you ve Melancholy
H.I.M. – Gone with the sin, One last time ve Wicked Game coveri
The Beatles – Imagine, Across the universe (Bu parçanın yakın zamandaki Fiona Apple coverı da dinlenmelidir. En azından Fiona Apple dinlemeye başlamak için iyi bir neden olabilir)
Joe Cocker – Don’t let me be misunderstood
Red Hot Chilli Peppers – Otherside
Rolling Stones – Satisfaction, Angie
Saybia – I surrender, Empty Stairs ve The day after tomorrow
Urge Overkill – You’ll be a women soon, Somebody elses body
Muse – Muscle Museum ya da Unintended
Rammstein – Ohne dich
Radiohead – Creep
System Of A Down – Innervision
Ve son olarak Pilli Bebek’in Olsun ve Siyah Beyaz isimli parçaları dinlenmesi gerekenler arasındadır.
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."
|