Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 24-03-2008, 14:21
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Dogville, Manderlay, Lars Von Trier'den Beş Engel'ini izledim bu yönetmenin. Karanlıkta Dans'ınıysa hep erteledim, nedense.
"İyi bir film ayakkabının içinde kalmış bir taşa benzer" demiş; yani kurtulamadığınız ve rahatsız edici hep belleğinizi kurcalayan bir yaratıdır. Dogville'yi sitede konuşmuştuk, yarıda mı kaldı çok mu konuştuk bilemeyeceğim ama, rahatsız edici olduğu, bilinci hareketlendirdiği, adeta felsefî ve edebî bir yazılı eser kadar tesirli olduğunu söyleyebilir. Bunu film dili gibi kısıtlı görünen bir alanda yapmak nicedir, nasıl bir yetenektir hayranlık uyandırıyor. Nudist/naturalist manifestosunda, teknik açıdan çok eleştirilen, film temalarıyla çok yerilen bu yönetmenin ustalığı sanıyorum gelecek yüz yıllarda anlaşabilecektir, tüm gerçek sanatçıların konduğu yere konarak. Başarılı edebî eserlerin dahi filme aktarıldığında ticari bir başarıyla, enetelektüel başarısızlığı arasındaki farkı görebiliyoruz misallerinden çokca. Trier'in sinema dilini aşmış dehası önünde saygıyla eğilmek kalıyor bizlere.

Dogville forumuna da göz atmanızı dilerim Samathana, katılımlarınız olursa da ayrıca mutlu olacağım.

http://www.anarsist.org/film-arsivi/...le/sayfa2.html (Dogville)