22-03-2008, 15:02
|
 |
kızıl arıza Багэр
|
|
|
|
Alıntı:
Sosyapat yaptığın hata şu; tanrı bilinemez demek ama onun hakkında yorum yapmak 
Eğer bi varlık mantık ilkelerinin bile üstündeyse(dışında) .. ki senin dediğin bu! .. o zaman mantık ilkeleri dahilinde düşünen insanoğlu, bunun çok ötesinde ki bi varlık hakkında hiçbi yargıda bulunmamalıdır.. eğer ki bulunursa söylediği her söz yanlıştır.
Tanrı tanımlanamaz ve belirlenemez ise .. inançlıların inandığı, kafasında kurduğu tanrı; tanımlanamayan tanrıyla hiçbi şekilde bağdaşmaz ..
Ayrıca inançsız birinin bu konu hakkında çok fazla düşünmesinin birden çok nedeni vardır.Bunu inançlıların anlayabileceğini sanmıyorum
|
Ben tanrı bilinemez,mantık ilkelerinin üstündedir demedim ki...sadece vasıf biçmek,nitelik aramak yanlıştır dedim (yapacaksak içine herşeyi katmalıyız)...olaya sadece mantıki bakış yeterli değildir dedim,sadece felsefik bakmanın yetersizliği kadar...ben tanrı yoktur da demedim vardır da...önermeler sundum ucu açık...ama kesin bir şey söylemek gerekirse şunu derim;olayları,olguları,kavramları vs vs incelerken,onlar hakkında düşünürken ve yorum yaparken kendi yaşımızla konuşmamalıyız...kendi yaşımız derken hem zeka yaşımız hemde binlerce yıldır birikmiş olan insanlık yaşımızla...dün bir önceki günün sorularını cevapladık,bugün düne ait olanları...yarında bir sonrakinin cevaplarını bulmaya çalışacağız...hiç bir soru cevapsız olamaz,henüz bulamadığımız cevap o soruyu imkansız kılmaz...gelişim aşamasındayız.İnsan olarak değil,insanlık olarak...biraz daha zeki hale geldiğmizde yanıtlar zaten çıkıcak ortaya...ama şimdiki yaşımız öğrenmenin bir başka kademesindeki sorulara cevap bulabilir ancak...bugünün aykırılıkları yarın çocuk oyuncağıdır.Tanrıyı,doğayı,evreni ve tüm olup biteni sorgulamalıyız elbette...fikirler olumlu olumusz yanlarıyla üstüste binerek güç kazanacaktır...ama en büyük sorguyu ilk önce kendi içimizde birey olarak yapmak gerekir,sonra dışarıya ve en son da hepimizin dışına...
imza dediğin nedir ki?...solumayı bilmiyosak yaşamı,iz bırakmaya değermi?....Кызыл Багэр
|