|
Öncelikle forumumuza hoşgeldin Demenan,
Olayı özetlemişsin zaten, fazla söze ne gerek!
Sn ERDOĞAN, yazılarınız sürekli olarak bir mazlum edebiyatından öteye geçemiyor maalesef, ısrarla bir siyasal elitten bahsedip, bunların her siyasi konuda mutlak karar alma merci olmasından dem vurup, bu duruma olan kızgınlığınızı belirtip, mazlum AKP ve ezilmiş halk yığınlarının temsil edilememesinden dert yanıyorsunuz.
Birincisi sizin elit kavramınızı sorgulamak lazım, ben bu konuda sizin tam aksinizi düşünüyorum bu toplumda 2002' den beri bir siyasal elitten söz edilecekse tartışmasız tek bir elit yapıdan bahsedebiliriz o da R.T.E ve tayfasının oluşturduğu yapı. Her alanda karar alıcı tartışmasız bu güruh son 6 senedir. Neden peki %47' sinden...
İyi ama ne yapıyorlarmış bunlar; halkı temsil ediyorlarmış, gerçek demokrasiyi savunuyorlarmış, T.C.' nin 85 yıllık paslanmış bürokratik rejimini terk edip çok çalışan, üreten ve bu üretimin getirisini 70 milyona dağıtan bir siyasal yapıymışlarmışmış...
Peki ama gerçekte öylemi; tam aksine 6 yılda kendi burjuvazisini oluşturmuş, kendisine biat eden yeni dolar milyarderleri yaratmış, para piyasalarında beyaz sermayenin payına çok yaklaşmış (zaten bugün ki yaygarada bunların para kavgası Demenan çok güzel betimlemiş yukarda, benim meselem hiç değil), sizin eleştirdiğiniz T.C. kurumlarının çoğunu ''demokratik yoldan'' ele geçirmiş, dediği dedik, çaldığı düdük, kendi partisine en, en, en ufak bir eleştiri geldiğinde esip gürleyen, karşısında ki siyasal parti, S.T.K. sendika, eğitim kurumu, odalar ya da kişileri görmezden gelen, bırakınız görmezden gelmeyi, aşığılayan, susturan bunları da yaparken T.C.'nin kendisine vermiş olduğu gücü kayıtsız şartsız kullanan R.T.E ve mızıkacıları...
Komik olmayın efendim, komik olmayın AKP ve başındakiler ''demokratik yoldan'' tasarlanmış 21. yy. TİRANLARIDIR.
O yüzden Yalçınkaya'nın başında bulunduğu bürokratik elit yapıdan aslında çokta bir farkı yoktur AKP' nin. Çıkarlarınız çatışıyor, kavga ediyorsunuz.
Hangi kurumun ne yaptığının, ya da AKP' nin ne olduğunun gerçekte bir önemi yok, birisi anayasal argümanlarla, bürokratik elitizmden aldığı güçle açar, kapar. Diğeri yeni sermayeden, siyasal zeminden, cemaatlerden aldığı güçle yoluna, talana, yağmalamaya, sömürüye tektipleştirme idealine yeni bir adla devam eder...
İyi kavgalar ikinize de...
'' Ben bilimin tanrısına inanırım ''
A. Einstein
|