Tekil Mesaj gösterimi
  #33 (permalink)  
Alt 17-03-2008, 13:06
demenan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
demenan demenan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Standart türkiyedeki anaşistleri şaşkınlıkla izliyorum

merhaba;
bu benim ilk yazım. alaman memleketinden temelli geri döndüm ve benimle aynı gözlükten dışarıya bakan yurdum insanını anlamak için internette aranırken anarşist.org u görüp sevindim... ama akp nin kapatılması ile ilgili yazıları okuyunca türkiyedeki anarşistler beni biraz şaşırttı.. mersin sokaklarında gezinirken çarşı gurubunun sembolü haline gelmiş anarşist abmlemi ve anarşist internet mekanlarında da sosyaldemokrat görüşleri okumak beni çok üzdü...

1. akp nin kapatılması gündem olunca anarşistlerin demokrat kesilmeleri çok saçma... öncelikle milli irade denen şey yani seçimlerden bir partinin oy alması liberalizm ve onların algıladıkları demokrasi şaklabanlığının yansımalarıdır. ve hicbir zaman kapitalist toplumda halk kendisi seçmez, sadece parti adına örgütlenmiş çıkar guruplarının binbir manüpülasyon örnekleriyle sergiledikleri isteklerine onay verir (daha doğrusu öyle yaptığını sanar)... zaten temsili demokrasi kapitalizmin iğrenç toplumsal komplike hale gelmiş yapısının bir tezahürüdür... bu yüzden bu biçimdeki temsiliyete inanan insanlarin anarşistliğinden şüphe etmek kaçınılmazdır...
bu akp kürtlerin önünü kesmek için son anda tek pusula değişikliği ile seçimlere gitmedi mi? bu akp aşırı kadrolaşmayla kendi adamlarını her yere sokmadı mı ve bu iyiliinin karşılığını sandıkda almadı mı? bu akp heryerde makarna dağıtarak oy toplamadı mı? bunlar ilk üç saniyede aklıma gelenler... eğer istenirse bunlardan daha onlarcasını buraya yazmak mümkün... ve tüm bunlardan sonra kalkıp akp yi halkın gerçek tercihi olarak sunmak saçmalıktan başka bir şey değil...

2. akpnin cok oy alması onların halkın temsilcisi olduklarını da göstermez... zira bunlar devletin egemen kesimlerinden biridir... bunlar iktidarlar... ve kemalist devletin köşe başını tutan kendi oligarşik rakipleriyle kavgaya girmeleri ve devlete tek başına hükmetmek istemeleri bizlere onları savunma hakkını vermez.... zira bu bizim kavgamız degil... egemenlerin kendi aralarındaki güç kavgasıdır... eger bizim bu konuda görüş belirtmemiz gerekiyorsa, o kesinlikle devlet denen araca hangisi sahip olsun da bizi ezsin seçimi değildir...

3. hukuk, yasa gibi saçmalıklar da -marxistlerin de söylediği gibi- egemenlerin çıkarlarından başka şeylere hizmet etmez... zira hukuku yapan zaten siyasadır... hukuk denen şey sadece olayların yazılanlara uygunlugunu denetler... şuanki durumda yasaları yapanlar kemalistler ve olayları yaratanlar da islami kesim, bu kargaşa bu yüzden... eğer akp yeni anayasayı ordu ile anlaşmasaydı çoktan çıkarmış olacaktı ve şimdi kimse parti kapatma denen saçmalıklarla uğraşmıyor olacaklardı... akp denen taşra tacirlerinin neoliberal destekle hükümet olmalarından sonra kemalistierin ordu yök ten sonra tek kaleleri olan yargı ile kavgaya başlamaları bizi kesinlikle onlardan birini tarafı yapmamalı... ne türban denen ortaçağ kültürüne karşı olmak bizi ilerici yapar ne de ona serbestlik tanımak bizi özgürlükçü yapar. ikisini de tartışmak tamamen abesle iştigaldir...

4. bizim kavgamız her ikisine de karşı... onların sahip olduğu şeylere karşı...