Tekil Mesaj gösterimi
  #17 (permalink)  
Alt 16-03-2008, 04:20
ndartain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ndartain ndartain isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
heavenisalie´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Kuran'da ki en büyük çelişki "kader" denilen olaydır.

Örneğin: Madem önceden kader denilen şey yazılmış ve olacak olan her şey önceden belli, niye dua edersiniz?

Kaderi ilahi bir güç tarafından belirlenmiş biri, özgür iradesinin olmadığı halde, nasıl olurda cennet ya da cehenneme gidebilir? Ödüllendiriler ya da cezalandırılır?

Çok saçma!

Milyarlarca insan nasıl oluryorda inanıyor, bir türlü anlamıyorum. Sürü psokolojisi mi acaba?
milyarlarca insan nasıl inanıyor.hmm..ben de anlamıyorum.sorgulamamaktan olsa gerek.ya da her soruya "allahın işi" diyerek araştırmaktan kaçmak daha kolay bir yol sanırım..

sağduyu diye bi kitapta şöyle güzel bi cümle vardı : "en çok mümkün olmayan şeyin , kendileri için en esaslı şey olduğuna insanları inandırmayı nasıl başardılar ?"

önce kılıç ve zorbalıkla.sonra çevre faktörü derken buraya kadar geldi sanırım olay..

ve ayrıca ;

Beni özene bezene yaratan kim? Sen.
Ne yapacağımı da yazmışın önceden.
Demek günah işleten de sensin bana:
Öyleyse nedir o cennet cehennem?
( Ömer Hayyam )

Alıntı:
schutzstaffel´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Ya kardeşim neden bir günden bir güne çıkıpta bir Müslüman "Ateistlerin çelişkileri" diye yazı yazmaz.

Nedir alıp veremediğiniz? İşinize gelmiyosa inanmazsınız bu kadar basit...İşine gelende inanır.Size ne?

Ama hepimiz insanız diye de biz inananlar hiçbirinizi aramıza almak zorunda değiliz.Benim dinim inanmayanla dost olmamayı emreder.Ben de olmam çünkü bu inancı benimsemişim.Nedir bu aksini idda etme gayreti,nedir bu altında bükülme..

Ateistler'in saçma sapan işleri diye bi yazı yazsam sayfalar düzerim bende ama banane?
alıp veremediği olan kim acaba ? bu islam dini yokken , islamcıların ne alıp veremediği vardı da sırf inançlarını yaymak için savaşlar çıkardılar , insanları kılıçtan geçirdiler ? islam dini evet , inanmayanlarla dost olmayın allah onların kalb gözünü mühürlemiştir cehennem azabı onlar içindir gibisinden şeyler söyler.sen de olmazsın değil mi.hmm evet islam hoşgörü diniymiş gerçekten de (: sivasta 37 kişiyi yakanlar da ateistti zaten (: bu arada hem tanrı ateistlerin kalb gözünü mühürlüyor , hem de onları cehenneme atıyor.e madem kalb gözünü mühürleyen kendi , inanmayanın ne suçu var ?
harbiden mantıklıymış (:

iyi akşamlar
iyi uykular.

Alıntı:
pechorin´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Güzel bir yazı imiş, aktardığın için teşekkürler.

Yahudilik ve hristiyanlık gibi önce ki dinleri göz önünde bulundururak tasarladıkları bir din olmasına rağmen yine de hataların olması doğal, sonuçta insan ürünü bir kitap. Ama dile kolay nerdeyse 1500 sene, eleştirilememesi sayesinde varlığını koruyup oldukca yayılmış, büyük bir başarı aslında düşününce.

Ne mutlu ki, başta internet sayesinde olmak üzere, iletişim artık çok daha kolay; fikirler ve eleştiriler insanlar arasında daha hızlı yayılabiliyor, istenilen bilgiye kolayca ulaşılabiliyor. İnsanlığın sırtındaki en büyük kambur olan dinlerin sonuda yakında gelir diye umuyorum.
evet internetin bu yönünü çok seviyorum.bir aydınlanma hareketinin başlangıç noktası bile olabilir..ben şöyle düşünüyorum.bugün nasıl ki insanlara , "bundan şu kadar yıl önce insanlar kendi yaptıkları şeye tapıyorlardı" dediğimizde bu toplumdaki insanlara ilginç geliyorsa , ümit ediyorum ki bundan 150-200 yıl kadar sonra , "bundan 150-200 yıl önce insanlar ne olduğu belirsiz görmedikleri duymadıkları bir şeye tapıyorlardı" denildiğinde ilginç gelecek.gelsin.gelmeli.

Alıntı:
Can´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Kur'anda çok çelişki vardır, ama bu ayetleri zamanın şartlarına göre değerlendirirsek çelişki olmayabilir...
çelişki(ler)in olduğuna katılıyorum
ama , hani kuran gelecek hakkında bilgi içeriyordu ? neden ayetleri genel zaman için değil de belli bir dönemin zamanı için ?

Alıntı:
abdul´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
ne gibi ?

peki biryere varabilirmiyiz subjektif bir olguyu tartışarak?

aslında varabiliriz ...iyi bir misyonerlik yapmış oluruz : )))
düşünceleri aktarmanın nesi misyonerlik ki (:
sonuçta daha 5 yaşındaki çocuk allah nedir bilmezken , insanlar kendi düşüncelerini çocuğa aşılamaya çalışıyorlar-aşılıyorlar-
e o zaman bu aşılama işleminin de misyonerlik olması gerekir (:

( T.C. Anayasası MADDE 26. – Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.)

"Hakkıdır hakka tapan milletimin istismar."
http://uk.youtube.com/watch?v=Gz4jarIe_5k # Aziz Nesin