|
ben şunu tekrar söylemek istiyorum, bu dava sonunda kapatılmayabilir de, evet sonunda güçlenebilir de, belki başka bir oyun var.. ama bu gerekliydi... hukuka artık saygımızın kalmadığının artık farkında mıyız akp sayesinde.. burada birşeylere itaatten söz etmiyorum.. laiklik demokrasinin bir koşuludur gerçekten, ve eğer demokrasi diyorsak burada hukuk gerekeni yapıyordur.
evet halkın bilinçlenme süresi çok uzundur, ama buna çözümler varsa imkanları koşullara göre kullanmak gerek. şimdi hukukun bu fırsatından yararlanarak. kayıp bir kuşak yetiştiğini görüyor muyuz... tvlerde sihir büyü dizileri çocuklar için, altıncı his programları.. insanları hayat karşısında edilen tavır almaya yönlendiren.. eğitim rezalet..saymakla bitmez, neler olduğunu burada sayamam.. ayrıca sınav üstüne sınav.. insanların yaratıcı üretici olması için rahat olması boş zamanlarının olması gerek..biliyoruz eskiden de felsefede ilerlemiş toplumlar refahı yüksek, rahat toplumlardır.. artık 6.sınıftan başlayarak üniversite bitse bile sürekli sınav... yani başa döneyim, kayıp kuşak yetişiyor ve bilinçleme içinn çok büyük bir boşluk var.. bu ülkenin her şeyi satıldı, talan edildi... neredydi bu halk.. bundan sonra daha da edilgen olacak kuşaktan da bu yönde bir şey beklememek lazım...
bir de sayın maria'nın söylediği bir şeyle ilgili yorum yapmak istiyorum... meydanlara inmek bence çok şık bir eylem yöntemi, bilmiyorum.. çok da demokratik ve kitle hareketi yaratmakta etkili..
Yürümek
yürümek;
yürümeyenleri arkasında boş sokaklar gibi bırakarak,
havaları boydan boya yarıp ikiye
karanlığın gözüne bakarak yürümek..
yürümek;
dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup,
kelleni orta yere
yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek ..
yürümek;
yolunda pusuya yattıklarını,
arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek ..
yürümek;
yürekten gülerekten yürümek ...
.
Nazım Hikmet Ran
yürümek iyidir...
|