|
Marxist bir siyasal partiyi eleştirmek ayrıdır, yasaklamak ayrı. Siyasal partilerin icraatlarına dur deme yeri yine halkın iradesi seçim sandığıdır. Ha ben sitede defalarca bahsettim ki, Seçim Yasası tüm seçmen karekterini yansıtır cinsten değildir ve değiştirilmelidir; ama bu bir başka konunun tartışma alanıdır. Bu sitede AKP'nin tüm politikalarını yeri geldikçe eleştirmiş biri olarak, yine AKP taraftarı değil, demokrasi taraftarıyım. Hangi demokrasi diyeceksiniz ve ağızlarda pelesenk olan "halkın" seçimine güvenmemekten bahsedeceksiniz, Özbudun mu demişti anımsayamadım, ne yapmalı o vakit, halkı da mı kapatacaksınız demişti; 7 kişinin iradesiyle. Yukarıda belirttim DTP'nin de kapatılmasına karşıyım, onlar çoğunlukta değiller dikkat edin. Şiddetle organik bağı olan hiçbir partinin siyasallığından/hukukîliğinden bahsedilemez, lakin fikirsel bağlılık için kapatma davası açılması demokrasi anlayışına terstir. Siz sevseniz de sevmeseniz de, partiler siyasal yaşamın omurgalarıdır; bu güç yürütme gibi tavır alan yargıya bırakılamaz. Siyasal partilerin kapatılmasına her koşulda karşı olduğumu bu manada söyledim; dar bir pencereden bakıp "sınıfsal" ayrımdan ötürü parti kapatmayı onayan uslar, evrensel hukuk kriterlerinden bihaberdirler. Gerekçelerin basına sızdığı kadarıyla hayli muğlak ve yoruma açık olması da diğer bir tutarsızlık, 301., 157. için bu yorum farklılığını hakkaniyetsiz gören zihniyet parti kapatılma meselesinde de aynı pencereden bakabilmelidir.
Erdoğan, mesele AKP'nin kapatılması değil siyasal/hukukî bir partinin kapatılmasına tepki olunca, iki seçeneği dilerseniz 100 seçenek de yapsanız sonuçta aynı kapıya çıkacaktır. Yorum bölümleri yukarıdaki seçeneklerin açılımını yapmak adına biz kullanıcılara zaten alan tanımaktadır.
|