Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)  
Alt 15-03-2008, 13:56
Erdoğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdoğan Erdoğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
maria´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Seçeneklerden hangisini eklemeliydik Erdoğan, hani AKP'nin fikirlerini benimsemiyorum ama parti kapatılma davasını da tasvip etmiyorum türü ara renkleri falan mı ekleyelim?
Sn maria,

Bu sorunuza cevabı "Not" bölümünde kısmen verdim. Arz etmek istediğim, bu seçenekler insanı ya AKP li yada muhalifi gibi gösteriyor. Bütün canlılar iki cinse sahipken, insanlar için üçüncü cinse dahi anlayışla yaklaşıldığı bir ortamda, siyasi mevzularda keskin çizgiler koymanın pek insaflı olamayacağını düşünmüştüm. Tabi bu benim görüşüm.Olaya AKP açısından değil de ilkesel açıdan yaklaşabilecek seçenekler üzerinden bir sohbet daha doğru olurdu.

Elbette yasak koyarak meselenin halli mümkün değildir. Velâkin, bir sıkıntının aşılmasında, siyasi/askeri/hukuki/ekonomik ve soayal tedbirler belki ayrı ayrı ama birbiriyle iritibatlı biçimde uygulanmalıdır. Parti kapatma mevzusu hukuki açıdan bir tedbir sayılabilr. Ama sizinde blirttiğiniz gibi sorunu çözmez. Ben de "Çözer" iddiasında bulunmadım zaten.

Saygılarımla.

Ahlaki temeli sağlam olmayan bir toplum, -ruhunda arta kalmış barbarlık duygusunun da tesiriyle- soyguncularına karşı hayranlık duyar.
Andre Maurois