Tekil Mesaj gösterimi
  #4 (permalink)  
Alt 15-03-2008, 13:21
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Winston Churchill'in "Türkiye Türklere bırakılacak kadar önemsiz değildir" kelamını anımsadım bugünkü gazetelere göz atarken, doğru ya demokrasi de halka bırakılacak kadar önemsiz değil; halk adına 7 atanmışa bırakılmalıdır; bu düşünce ne kadar manidâr...! Siyasal partiler yanlış yapabilirler velakin bunun bedelini seçim sandıklarında öderler, efenim diyorlar ki halk iki kömüre, bir kilo pirince satılırsa, demokrasi çoğunlukların tekelinden çıkar ve asil kanlar o demokrasiye sahip çıkarlar; tarih hiçbir müdahaleyi cevapsız bırakmamıştır, astığı adamlardan hava limanlarına isimlerini vererek özür dileme ikiyüzlülüğünü göstermiştir.

Seçeneklerden hangisini eklemeliydik Erdoğan, hani AKP'nin fikirlerini benimsemiyorum ama parti kapatılma davasını da tasvip etmiyorum türü ara renkleri falan mı ekleyelim? Daha evvel de bu sözü kullanmıştım; "Faşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir...!" (Roland Barthes). Bir yanlışı ortaya koyarken "ama"cılardan olmamak için, açıklamalı gidilmesini anlamlı bulmayanlardanım. AKP yanlısı olsun olmasın, hemen herkesin bu anti-demokratik tavra karşı duracağını düşünüyorum...Tabii aramızda farklı sesler de çıkacaktır, bu sesler de zenginliktir. Bir büyük oyun içerisinde yerel seçim öncesi katlanarak oylarının hesabını yapan bir partinin ekmeğine ancak bu kadar yağ sürülebilirdi.

DTP'nin kapatılması hususundaki yaklaşımızı mânalı bulmadığımı ifade etmeliyim son olarak, hiçbir oluşum yasaklarla yok edilebilmiş değildir, artık başka çözümler/açılımlar arama vakti zamanı gelmiştir. Akp kapatılırsa (ki hiç ihtimal vermiyorum) ampul gider, florasan gelir, Dtp kapatılırsa isim değiştirerek yine dönerler. Yasak hiçbir şeyin çözümü olmuyor, tarih bunu ezberletmedi mi artık bize? Hukuk da kamusal intikamın araçlarından biri olma yolunda ısrarla ilerliyor bu siyasal şovda...