Tekil Mesaj gösterimi
  #9 (permalink)  
Alt 05-03-2008, 15:06
ucuzfilm ucuzfilm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Elbette ki düşündüklerinizi dilediğiniz sertlikte dile getirmelisiniz belledejour. Saygıyı elden bırakmadığımız sürece problem yok açıkçası. Hostel bir şiddet fantezisi değildi öncelikle bunu belirterek başlamak isterim. Çünkü doğu avrupa ülkelerinde böyle durumların yaşandığını biliyoruz. Para karşılığında zengin mutsuzların kendilerini tatmin etmek üzere oluşmuş bir "sektör" bu. Kaldı ki orada da üniversiteli gençler harçlıklarıyla macera yaşamak üzere kalkıp giderler ve başlarına gelmeyen kalmaz ama kimse eeee bak siz uçkur davasına kalkıp oralara giderseniz başınıza bunlar gelir, mustahaktır size demez. bu bizim algılarımıza özgü bir durumdur maalesef. Ve BARDA'da kaçırdığınız birşey olduğunu düşünüyorum. Bu bir esinlenmedir. Gençlerin hiçbirine film boyunca olumsuz bakamıyorsunuz. Çünkü zaten hepsi hoş tipler. Ancak halı sahadaki kapışmada TGG ile Selim arasında geçen diyaloglarda asıl sorgulama çıkıyor ortaya. TGG nin Selim'e öfkesini kustuğu sözler dehşet vericidir. Ancak Selim'in öfkeside vardır ve o da kusar öfkesini. İşte filmin sorgulanası yeri tam da burasıdır. "Ne güzel eğleniyorduk, nereden çıktı bunlar, rahatımızı kaçırdılar demezmiydiniz, demediniz mi lan!!!" diyor Selim. Demiyormuyuz efendim....
Hiç bir şeyi çözdüğüm yok. Sadece genel tavrıyla "ötekileri" anlatmaya çalışan bir yönetmeni anlamaya çalışıyorum. Ve Akar daha önce dediğim -ve yazınızın sonunda istediğiniz- gibi şiddeti araç olarak kullanıyor. Ve bunu yapanları haklandırmıyor. Filmin sonundaki infaz sahnesi oldukça ironiktir bu anlamda.
Dün gece yazdıklarınızdan sonra oturup yeniden izlettirdiniz filmi bana. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. Ve birçok sahnede bu sorgulamaları tekrar ve tekrar yaptım. Film tamamen bir kurmaca olsaydıda önceki yazınızda belirttiğiniz gibi "psikopatları arttıracağını" ve yeni "dersler vereceğini" düşünerek aynı tavırla bakardınız filme maalesef. Aynı kaldırımda yürüyebilmek umuduyla... Saygılar...

Kim dikti bu gökdelenleri
Ve neden en tepesindeyim sorgulamalarını bırakıp bir kenarı
Açıp kanatlarımı süzülüyorum şatoma doğru
Sakinliğime... Sakiliğime....