04-03-2008, 16:36
|
|
Yitikmavi
|
|
|
|
Alıntı:
Sosyopat´isimli arızadan alıntı
sinir yüzeyde gezinen bir dışavurumdur,derinliğe inmek için bir üst şiddet olan öfkeye ihtiyaç vardır...sinir nedensiz yada anlık ta gelebilir fakat öfkenin bir nedeni ve zamanlaması vardır...sinir psikolojik bir rahatsızlığın göstergesi de olabilir,öfkeyse tamamen inasana has normal bir duygudur...sinir yüz hatlarında yaşanır,öfke yürekte (yüz maskelenir ama yürek ortadadır)...
sükünetmi?...o sadece kitap sayfalarında...
|
Kesinlikle bana göre temel analizlerden biri… Dediğiniz gibi, sinir anlıktır, geçicidir… Durduk yere veya herhangi birinden veya nesnelerden de çıkabilir… Lakin öfke öyle değildir… Evet yürek vardır, gerçek vardır… İş de tam burada çıkar asıl ruhlarımız meydana (Terbiye edilmiş ve edilmemiş ruhlar)… Çıkar öfkeni dışarıya, tanı kendini… Lakin bu öfkeni güç olarak kullanma... Akabinde nefret ve kin beslemesi getirir… Bireyin yapabileceklerinin sınırı yoktur… Bunun arkasına sinir ve öfke olarak sığınmak ise, bireyin başta kendisini kandırmaktan başka bir şey değildir…
Alıntı:
Evet öcünü aldı… Ah öçle gönlümü de sersemletecek şimdi!...
Fakat başımın dönmemesi için, dostlarım beni şu sütuna sımsıkı bağlayın!... Kin çevrintisi olmaktansa, sütun ermişi olurum daha iyi!...
Çünkü insanın öçden kurtarılması, bence en yüksek umuda köprü budur… Uzun fırtınalardan sonraki gökkuşağı budur işte…
Böyle buyurdu Zerdüşt...
|
Velhasıl ruhlarımızın daha çok terbiyeye ihtiyacı var… Belki bir gün… Ben göremem ama
|