Konu: Dekaloglar
Tekil Mesaj gösterimi
  #17 (permalink)  
Alt 02-03-2008, 17:39
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Aslında tüm Dekaloglar'da filtre var Ucuzfilm lakin en çok 'Öldürme Üzerine Kısa Bir Film' (Dekalog 5) ve 'Aşk Üzerine Kısa Bir Film'de (Dekalog 6, haftaya izleyeceksiniz) filtreyi kahve/yeşil bir tonla iyice belirginleştirmiş ve izleyiciye o "sıkıntılı" ruh halini pek âla geçirebilmiş, size katılıyorum.
İdam cezalarının kaldırılması doğrudur, bir filmle neler oluyor dememeli, bizdeyse genelde önemini yitirince hassasiyetli konulara dokundurulur biliyorsunuz, sanatın politikaya dümen olabilmesi güç.

Geçen bölümü izlemediniz, lakin bu bölümde de dikkatimi çekti (daha evel farkedememiştim) yolda ve hapishanede merdiven taşıyan, soluk benizli sıska adam, bir evvelki filmde de vardı, orada da kız mektubu okumak için gölün kenarına gittiğinde kano taşıyordu. Bölümleri hem diğer bölümlerin baş rôl oyuncularıyla, hem de böyle küçük karekterlerle bağlıyor.

Not: Barda'yı ne yazık ki izlemedim, hatta sinema zevkine güvendiğim bir dostumun çok kötü bir film olduğunu söylemesi üzerine gitmekten vazgeçtiğimi anımsıyorum.
Yanılmış mı dersiniz?