Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 28-02-2008, 12:00
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

İlkten, anlaşılıyor ki, tazecik bir öğretmensiniz, Türkçe öğretmeni hem de...) Bu güzel, hoş geldiniz Hocam...
İkinci olarak şerî hukukla yönetim denmiyor ki, dinî bir kıyafetin bir alanda yasak bir diğer alanda hukukî olmasından bahsediliyor. Bakınız İngiltere'de Anglikan Kilisesi’nin lideri Müslümanların kendi şerî hukuklarıyla yargılanmasına benzer bir yorum yaptı da, ülke ayağa kalktı, bizde de buna benzer talepler olmuştu. Bunlar Osmanlı'dan beri var olan arzulardır. Lakin bu arzulara çok küçük bir kitle sahiptir ve her toplumda da bu tür marjinal gruplar zaten vardır, Hristiyanından, Mûsevisine kadar. Asıl mesele ve başarılabilme ihtimalinin olmadığı mevzu İslamî kesimin nasıl tekrar İslamâ döneceğidir ki, emin olun kara çarşaflı da türbanlıyı kınıyor o küçümseyici bakışlarla. Ama genç kızlarımızın eski düzene dönmesi öyle İran'daki gibi bir gecelik devrimle de olmaz, olabilemez. Bu tür paranoyalarla yasağı meşrû kılmak hakkaniyetsizliktir.
Kültür devrimlerinin kalıcı olması için illa ki jakoben bir bakıştan uzak olması şarttır, bunu daha evvel bu kadar iyi algılayamıyordum, siz halka elverişli koşulları sunmazsanız afedersiniz ama "kazıkla çaksanız" hiçbir şey durmaz, durabilemez, muhakkak sistem bir yerlerinden patlak verir ve "boş uğraşlarla" aynı kalabalıklar oyalandırılır. Şu anda olduğu gibi.
En iyi reçete -bencesi- tarihsel süreçe bırakmaktır...Atı alan Üsküdar'ı geçer diyeceksiniz, bu ülke Özal'ı da, Demirel'i de silkelemesini bildi tek başına iktidar yaparken, emin olun Akp'yi de silkeyecektir, ama siz silkele diye baskı uygularsanız gürbüzleşir, etki-tepki meselesine döner.

Neyse, hususiyetle sitede "türbanla" ilintili tartışmalardan uzak kalmaya çalışıyorum velakin çok sıkıcı bir konu, ama neylersiniz günlerdir kilitlendik onları izliyoruz.