|
Amanin çok öfkeli bir tını geliyor kulağıma bu metinden...)
Sizin, benim ya da bir diğerinin öznel saptamaları adına kimsenin kıyafetine karışılmaz ki; evet Tayyip amca doğru demiştir, "velev ki siyasî simge" bunun sakıncası nedir? Bunun sakıncasını bana samimiyetle anlatır mısınız? Dilediğim siyasî simgeyi, dilediğim dinî simgeyi, dilediğim etnik simgeyi yasa dışı olmadıkça taşımaya hakkım yok mu benim? Sokakta yasal ama üniversitede yasak, olur mu böylesi bir iki yüzlülük. Hizipçilikmiş yok efenim kaosmuş, geçsinler onları bir zahmet; bu ülkede Kürtçe de uzun yıllar yasaklandı, serbest bırakıldı da ne oldu?
Hiç...!
Tarihsel evrime bırakmak lazım, yoksa bizi oyalayıcı bu ucuz siyasetin sonu yok.
Kişisel fikrim estetik olarak kötü göründükleri, ipek gibi saçlarını bir metre karelik bezle kapayan güzelim genç kızların bunu ileride kendi zekaları, sosyo-politik gelişmeler ve özgürlüklerin kullanılması adına kendilerinin idrak edecekleri ve edilecekleri ortamın yaratılması.
Kadın cinselliğinin verici-kadın olmaktan çıkıp, eril baskılardan kurtulması.
Lakin bunu "yasak"la yapamazsınız.
Yasağın kalmasını da, kaldırılmasını da isteyenler tek bir şeyi amaçlıyorlar, bu mevzu üzerinden rant elde etmeyi, gerisi laf-ı güzaf.
|