|
söylediklerin güzel tamam, yüök başkanıyla ilgili son söylediğiniz hele, zaten bu son günlerde tepemi tekrar attıran o oldu ya...
insani olan hiçbir hak engellenemez evet. ama türbanı ben insani bir hak olarak göremiyorum... önceden, herkesin özgürlüğü vs. taksınlar diye düşünüyordum; ancak.. bir oturdum düşündüm üniversitedeki türban takanları...inanın bir ikinin dışında hepsi tarikat mensubu vs.. yani bunun bir simge olarak değerlendirilmesi çok doğru, kesinlikle öyle... bir de görüşümü değiştiren bir olay(bunlar siyasi anlayışın dışında, yaşanmışlıklarla ilgili) dedim ben bu adamlara insan muamelesi yaptım(bayanı erkeği) saygı duydum..çevrenizde görmüşseniz gözünüzde canlanır: bu adamların kendilerinden başkasına saygıları yoktur, ve kendileri gibi dini hayatın her safhasına sokmamış olanlara acıyarak yaklaşırlar sanki, gözlerinde acizsinizdir ve hiçbir saygılı tutum göremezsiniz. karşılıkları "gül" abdullah gibi uyuz sırıtmalardan ibarettir.
onun dışında bir kadının kapanması, kapatılması bir "hak" olarak değerlendirilmemeli bence... bize yıllardır afganistan'daki, iran'daki o kadınların görüntülerini gösterdikleri zaman kimse ne güzel "hak"larını kullanıyorlar demedi...
bir de ekleyeceğim; küçücük çocukların bilmem nenin kapatılması hangi mantığa sığar. ben bu adamları sapık olarak görüyorum gerçekten, diyecek bir şey yok.
bu arada bir de resmi kurumda çalışınca, ve direkt bu adamların kadrolaştığı yerlerde olunca huzursuz olmamak elde değil.
|