|
Söylediğiniz gibi Maria zor bir bölümmüş. -müş diyorum çünkü maalesef bu bölümü izleyemedim. ancak uyarınızı dikkate alamayıp okudum içeriği ve yine oldukça zor bir soruyla karşı karşıya bırakmışsınız.
İnsan tabiatının zaaflarındandır sanıyorum "sır"larla olan ilişkisi. Ortada bir sır var ise mutlaka öğrenmek isteriz. Kaldı ki bu sır hayatımızı, geçmiş ve geleceğimizi alt üst edebilecek bir durumda ise işimiz oldukça zorlaşıyor.
Filmdeki baba-kız durumunun alt üst olmasına izin vermek istemediklerinden okumuyorlar mektubu belki de. (Ancak okunmamasına rağmen kız babasının o olmadığını nasıl söyleyebiliyor???) Açıp okunmuşsa dahi bunu kabullenmenin başka bir yolculuğa başlamak demek olduğunu da sanıyorum biz tahmin ediyoruz. "Bilmenin istenmeyeceği kritik sırlar"... Oldukça zor bir durum yılların ihanetine karşılık ortaya çıkan bir gerçekle sende geçmişine ihanet edebilirsin. Peki ya yılların emeğine ne olacak... onca anı... yaşamışlık...
Sorunuza gelince... Açıkçası bilmiyorum. Açmazdım sanıyorum. Ama bu bilinmezliğin başka bir sancı doğuracağını da bildiğimden için için kemirilirdim. Anne-oğul ya da baba-kız her iki durum içinde yıllardır yaşadığım durum gerçektir. (Söylemesi kolay elbette).
Not: Filmi koydukları gün çok ters bir gün. Cumartesi gecesi keyifle demlenilen bir vakitte filmi kaçırmamak imkansız oluyor haliyle. Şöyle bir araştırmaya girdim. Filmin dvd sini bulup rahat rahat izlemek en iyisi Maria. Saygılar, Selamlar....
Kim dikti bu gökdelenleri
Ve neden en tepesindeyim sorgulamalarını bırakıp bir kenarı
Açıp kanatlarımı süzülüyorum şatoma doğru
Sakinliğime... Sakiliğime....
Konu ucuzfilm tarafından (24-02-2008 Saat 20:36 ) değiştirilmiştir..
|