Tekil Mesaj gösterimi
  #4 (permalink)  
Alt 19-02-2008, 21:44
jezabel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
jezabel jezabel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
maria´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Metindeki -son dönem okuduğum birçok köşe yazarında da- temel yanlış "laiklik x türbana evet diyenler"i iki ayrı «cephe» olarak alması bana göre, Habertürk tayfasının yaygın söylemi de hatası da bu, «laiklik» de içi ivedi boşaltılan kavramlardan olmaya aday, oysa içi doldurulana kadar yüz yıllaca mücadele verdi insan soyu...
Vurgulanmak istenen gazete ve eklerinde erotik kadın fotoğrafları yayımlanıyor da kimse bir şey demiyor gafı üzerinden olmuş ki, ileride yayın yasaklarının dillendirilebileceğine delâlet. İran'daki bir kadın dergisi; editörü ne kadar ilgi çekmemek ve kapatılmamak için kadınları yalnızca sağlık, kadın hakları ve pratik bilgiler hususunda bilgilendirerek yayın yapmasına rağmen "müstehcen" içerikten ötürü kapatıldı yenicek, üstelik editörü de yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Türkiye'yi İranlaştırmak bana uzak bir kaygı olarak görünüyor belki ama hep söylüyorum, Türkiye'deki İslamı da Müslamanlaştırmaları zor olacak, ki temel niyetin bu olduğunu dahi sanmıyorum. Lakin sonunu güzel bağlamış, Başbakan'ın gafları üzerinden köşe yazarları daha çok nemalanacak gibi...

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda Jezabel...?

evet sanırım haklısınız sn.maria laikliği bence tüm medya kuruluşları ''kavram '' halinde yorumluyolar..... yazıdada ''başbakanın gazetede çıplak kadın fotoğrafı görmesini laiklik sanması'' şeklindeki söylemde bunlardan biri sanırım..laiklik tam anlamı bilinmeden yorumlanınca zedeleniyo bence... tv de çok konuşmada gördüm bunu gerek gazeteci gerek siyasetçi olarak hepsi laikliği elle tutulur bişey olarak bahsetmesi gibi.. ama yazıyı genel hatlarıyla incelersek başbakanın konuşmaları gelecekte neler olacağınıda vurguluyo aslında.. herşeyi yavaş yavaş emin adımlarla yapıyo bu türbandada böyle olmadımı zaten türban gündemi tepkili olunca ortaya çenealtı formülünü atarak yumuşatmaya çalıştı.. Ki gelecekte çarşaf olayına zemin hazırlıyor yani üstü kapalı isteklerini rahatça yapıyo..ama evdeki hesap çarşıya uymamışki çenealtı formülü türban yandaşlarını sinirlendirince böyle bir konuşma yapmış olacak yani aslında yine hedefini ulaşmaya çalışıyo...

Bence de türkiye yi iranlaştırmak düşüncesi çok sert olur.böyle bişeyde yapamazlar zaten.. amaç zaten ılımlı şeriatzm yani şeriatın hakim olduğu bazı değerleri unutturarak birtakım kişilerin baskısıyla diyim kendi düşüncelerini rahatça uygulatabilecekleri bi ülke yaratmak belki de iranlaştırmak dedikleride bu olsa gerek...

kendi düşmanınızı aramalısınız,,
kendi savaşınızı yapmalısınız ve kendi düşünceleriniz uğruna!!
ve şayet yenilirse düşünceleriniz,,
yinede dürüstlüğünüz zafer naraları atmalı bunun için..

F.W. NİETZSCHE