Metindeki -son dönem okuduğum birçok köşe yazarında da- temel yanlış "laiklik x türbana evet diyenler"i iki ayrı «cephe» olarak alması bana göre, Habertürk tayfasının yaygın söylemi de hatası da bu, «laiklik» de içi ivedi boşaltılan kavramlardan olmaya aday, oysa içi doldurulana kadar yüz yıllaca mücadele verdi insan soyu...
Vurgulanmak istenen gazete ve eklerinde erotik kadın fotoğrafları yayımlanıyor da kimse bir şey demiyor gafı üzerinden olmuş ki, ileride yayın yasaklarının dillendirilebileceğine delâlet. İran'daki bir kadın dergisi; editörü ne kadar ilgi çekmemek ve kapatılmamak için kadınları yalnızca sağlık, kadın hakları ve pratik bilgiler hususunda bilgilendirerek yayın yapmasına rağmen "müstehcen" içerikten ötürü kapatıldı yenicek, üstelik editörü de yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Türkiye'yi İranlaştırmak bana uzak bir kaygı olarak görünüyor belki ama hep söylüyorum, Türkiye'deki İslamı da Müslamanlaştırmaları zor olacak, ki temel niyetin bu olduğunu dahi sanmıyorum. Lakin sonunu güzel bağlamış, Başbakan'ın gafları üzerinden köşe yazarları daha çok nemalanacak gibi...
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda Jezabel...?