Tekil Mesaj gösterimi
  #38 (permalink)  
Alt 14-02-2008, 22:26
frei_geist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frei_geist frei_geist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
ÖZGÜRLÜK´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar ben Tanrının varlığına inanmyan birisiyim.. önceden müslüman olmakla beraber artık İslam çatısı altında olmadığımdan şüphem kalmadı.. bunula beraber Yaratıcı bir Tanrının varlığına da inanmıyorum..

fakat son zamanlarda sürekli kafamı kurcalayan sorular mevcut..

Tanrı yoksa eğer Evrenin oluşumu nasıldır..
Ben buna Evren sonsuzdan gelip sonsuza gider diye bir çözüm üretmiştim.. çünkü Kuantumla gelen evrenin tamamının enerjiden oluşması gerçeğiyle beraber buı fikir doğrulanıyordu.. çünkü enerji asla yoktan var vardan da yok olamaz..
fakat Big Bang teorisinin doğru olması demek evrenin sınırlı olması demek ve bir başlangıcının olması demektir..
Böyleyse evren sonsuzdan gelip sonsuza gidemez..

Buna karşın Paralel evrenler konusu, zaman ve mekan algısı gibi konular da işin içine girince kafam allak bullak oluyor...

yorumlarınızı ve görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.. beni çıkarın bu bunlaım durumundan arkadaşlar
sayın özgürlük,
bence yöntem olarak bir sorununuz var. "tanrı" yı yok olarak düşündüğünüzde mantıksal olarak " ben nasıl var oldum" sorusunu kendinize soruyorsunuz ve pek de klişe bir yöntemle devam ederek çağın "epistemolojik" kanıtlarıyla kendinizi "varlık" durumuna geçirmeye çalışıyorsunuz. modern teorilerle "kuantum felsefesi vs." bir varlık durumuna geçiş yapma düşüncesindesiniz. bakın 1000 yıl önce doğmuş olsanız da o dönemin "epistemolojisi" olan "din" üzerinden kendinizi var etmeye çalışacaktınız. burda ki kritik noktayı kavrıyor musunuz? "içinde olduğunuz zamanın paradigmaları ile düşünmeye mahkum etmişsiniz kendinizi."
öncelikle "varlık felsefesi" ile ilgilenmenizi öneririm. doğrudur varlık ve bilgi felsefesi bazen içiçedir; ama bilgi felsefesinde ise önermelerinizi günümüz bilim paradigmaları ışığı altında değerlendiriyorsunuz, "bilgi"nin kendisi bile sorunken. en nihayetinde "dil" ile ilgili de biraz sökümleme yapmaya ihtiyacınız var. sonuç olarak bu soruların cevabını gerçekten size sizden başkası veremez.

çok az çekerdi bilgi bizi, yolunun üstende bu kadar çok kaldırılacak utanç olmasaydı.(nietzsche)