Konu: ULAK
Tekil Mesaj gösterimi
  #7 (permalink)  
Alt 05-02-2008, 14:06
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilith Lilith şuanda  aktiftir.
Gözüm apla...

vizyona girdiğinden beri gidesim vardı filme, en nihayetinde dün gittim..
Öncelikle müziklerine hayran kaldığımı belirteyim.Fakat kurguda ciddi eksiklikler olduğunu farkettim.Bu yüzden genel olarak film için "eh" diyenide duymadım doğrusu, ya çok beğenilmiş ya da beğenilmemiş.Parçalı bütünlü bir senaryo, masalla gerçeğin içiçe geçmişliği aslında güzel, ama yanlış kurgulanmış bence, bu yüzden alt yapısında ve filmin devamında ciddi sorunlar oluşmuş.Ayrıca Mehmet'in kitabı tabiride dikkatimi çekti benim, vakti zamanında yasaklanan bir kitabın adıdır..Bu durumda film içindeki mesajları sosyalist bir düzlemde mi ele almalıyız, yoksa mistik kokan yanından mı tutmalıyız bilemedim. Burada ki kitap nedir mesela orası tam bir muğlak, sadece bir iki satırlık bir şeyi duyuyoruz ve orda da alevilik kültürüne değinmiş gibi görünüyor..
"yapan kadar, bilipte susan da suçludur"

mehmet ermiş midir?
yoksa zekeriya oğlunu yere göğe koyamadığı için mi
bunu masala bu şekilde yansıtmıştır..anlayamadım..

son olarak; çok sıkı bir oyuncu kadrosu olmasına rağmen sanki masal geçişlerinde performanslarını kaybetmişler gibi göründü, ama yine de her ne olursa olsun Çetin Tekindor gerçekten harikaydı..ha bir de çocuklar.hele meleknetice de yine bir baba oğul filmiydi..bir yanda oğula özlem bir yanda iyi bir babaya özlem..

Yinede değişik çalışma şekliyle özellikle enfes müzik seçimiyle izlenesi hatta takdir edilesi bir film..Birde yanılmıyorsam ulak çok önceden yani babam ve oğlumdan önce çekilmiş bir film..

Bana bir de"pan'ın labirenti"ni anımsattı

Ağzımda Bal Gibi Tatlı Bir Türkü.
Bir İner Bir Çıkarım Bu Yokuşu