kimin sorduğuna bağlı olarak :
-biliyorum, şekil şemali ile bir çok şeyi kolay elde eden insanlar bunu bilmiyor mu ki ortalıkta küçük dağları ben yarattım şeklinde dolaşıyorlar, durumu yıllardır kısa süreli bellğimde yer alıyor bu yüzden
-güzel, elimdekilerle ne yapabileceğim bana bırakılmış, nasıl değerlendirdiğime bakalım şimdi
-iyi, bu elindekilerle bir şeyler yapmayı düşünüyor musun yoksa yoksa ilk model şeklinde yaşamaya devam mı edeceksin?
- bilirim bunu bu yüzden insanların hala medenileşemediklerini düşünüyorum, verilenin üstüne bir tuğla koyamadılar hala, hatta ısrarla hamuru özelliği dışında kullanmaya çalışanlar var
- umarım keşfinin devamını çorap söküğü gibi getirebilirsin, yoksa mutsuzluk yakanı bırakmaz; az bilgi insanı sersem eder sürekli oraya buraya çarparsın, orta kıvamda bilirsen düşe kalka yolunu bulabilirsin, çok bilsen bişi diyemem şu olur diye, daha çok bilen görmedim.
- düşüncelerimi dilendirmeyip sadece bakarım, o anda iyiysem bişi olmaz da diğer halde kavrulur gider gibi
şeklinde değişir cevaplarım, ilk anda aklıma gelen bunlar, o anda başka bişi gelir mi bilemem
ama ne söylersem söyliyeyim dahası sonra ara ara gelip beni ziyaret edecektir ...
(yeni uyandım, çay daha yeni yeni damarlarımda gezmeye başladı, bu kadarının aklıma gelmesi bile mucize

)